torstai 19. helmikuuta 2015

Häkätyt Ikeat

Täytyy taas kerran matkailun takia julkaista jo torstaina. Perjantaiaamuna herään Tukholmassa. Jäärä Junior ilmoitti muutama viikko sitten että "ois ihan paras synttärilahja jos lähtisit mun kans Tukholmaan" joten ei siinä auttanut muu kuin varata risteily.

Ruotsiin suuntautuvan matkan kunniaksi juhlistetaan ruotsalaista huonekalujättiä, jonka tuotteet ovat tavattoman monikäyttöisiä ja jonka kasaamisohjeet ovat selkeitä ja lähes idioottivarmoja. Insinöörivarmoja ne eivät ole, sillä insinöörithän eivät koskaan lue ohjeita. Paitsi meidän perheessä molemmat kyllä lukevat nimenomaan Ikean ohjeet huolellisesti. Muuten tuolista saattaa syntyä keittiön yläkaappi ja muutama osa jää vielä ylikin.

Tässä kokoelma meidän Ikea-häkkäyksiä tai pikemminkin tuotteiden käyttöä jossain muussa tarkoituksessa kuin mihin se on suunniteltu. Itse tuotetta ei ole juurikaan häkätty - jossain tapauksissa on tosin tehty muutamia reikiä...

Kylppäriin tarkoitetut lasihyllyt ovat makkarissa vai pitäisikö sanoa budoaarissa, aika hämäävän naisellinen ja hienostunut tunnelmahan tästä välittyy kun petaamaton sänky ja puolipidettyjen vaatteiden läjä eivät näy vieressä.


Vastaavasti tietenkin keittiöön tarkoitetut maustehyllyt ovat vessassa.


Konttoritarvikkeille tarkoitettu laatikosto säilöö tanssi- ja jumppakenkiä vaatekaapissa. Onko muuten tarvetta tennismailalle ja -palloille? Olemme varmaan maailman ainoat tennistä pelaamattomat ihmiset, jonka vaatekaapissa velloo useita vähän käytettyjä tennispalloja ja yksi maila. Tenniksen peluu lopahti aika lyhyeen kun Mr Vanhan Jäärän pohjelihas päätti napsahtaa poikki alkeistunnilla. "Tennis on paska laji" on hän sanonut siitä lähtien.


Nyt aletaan vähitellen päästä asiaan eli astetta luovempaan käyttötarkoituksen soveltamiseen. Tarjotin peittää kiukaan sähkökytkennät saunassa. Ystävillä on samaa suosittua Ikean "keittiötarvikkeet sähkökytkennöissä" sarjaa: teräksinen kulho olohuoneen katossa halogeenivalosarjan muuntajan peittona.


 Ja voittaja: muovikulho (palvellut aiemmin boolimaljana) oravaesteenä lintulaudassa. Toimii. Orava ei enää edes yritä, se vain istuu terassilla, tuijottaa lintulautaa ja murjottaa. Oravaa katsoessa "vituttaa kuin pientä eläintä" -sanonta saa aivan uuden konkreettisen merkityksen.

Ratkaisu toimii myös merimerkkinä napajäätiköiden sulettua kun meri alkaa huuhtoa terassilaudoituksia. Tämähän on vanhanaikainen länsiviitta, joka pitää ohittaman länsipuolelta. Sattuu sijaitsemaan oikeassa paikassa, sillä länsipuolelta navigoimalla ei törmää taloon. Siihen aikaan tosin kun tuon näköisiä viittoja käytettiin, ne piti kai ohittaa juuri päinvastaiselta puolelta. Toivottavasti ei synny hämmennystä ja havereita jos meri joskus velloo pihallamme. Kaiken huipuksi tuo viitan alaosa näyttää hohtavan aavemaisesti pimeässä, joten se ohjaa veneilijöitä myös öisin.

Onko teillä keksitty vastaavanlaisia uusia käyttötarkoituksia Ikean tai muiden valmistajien tavaroille? Olisi hauska kuulla eli lukea!

2 kommenttia:

 1. Blogitekstin ilmestymisen voi ajastaa.
  Se käy siinä kohassa kun laitat tekstiä ja kuvia plokiisi niin siinä oikealla lukee AIKATAULU. Klikkaa sitä ja lopun osaat itte. Siinä valitaan kellon aika ja ilmestymispäivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä vois luulla...En muista olinko kokeillut tuota jo ennen tätä tapausta vai vasta sen jälkeen, mutta jossain vaiheessa kuitenkin ja ei toiminut. En tiedä miksi ei - ehkä silloin oli jokin hetkellinen häikkä bloggerissa, mutta en luota siihen edelleenkään epäluuloinen ihminen kun olen ;-) Thanks for the tip anyway!

   Poista