perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kissankakankerääjä

...ei ole Koirankynnenleikkaajan jatko-osa, vaan se olen minä. Tai joku muu, jonka naapurustossa asuu vapaana kulkevia kissoja. Keräilin viime viikonloppuna sitä ihteään talon ympäriltä ja sitä kertyi puolisen kiloa. Anteeksi vaan kissat kun talvella en ole jaksanut kyykkiä säännöllisesti siivoamassa jätöksiänne. Kukaan ei sentään tullut soittamaan ovikelloa ja miukumaan huonosta kissanhiekkalaatikon ylläpidosta. (Pientä sarkasmia olisi tarkoitus kuultaa tästä kappaleesta.)

Taannoin kuvitin autoja käsittelevän jutun omasta kuva-arkistosta löytyvillä autokuvilla. Tähän juttuun tungetaan nyt sitten omista arkistoista löytyviä eläinkuvia. Niitä on huomattavasti enemmän kuin autonkuvia.

Kreetalaisen huoneistohotellin kissa jälkikasvuineen

Ehkei meillä ole hiiriä siksi kun hiiret päättelevät taloa sievästi ympäröivistä kakkakasoista että meillä asuu kissa? Kissa on kiva jos se syö hiiriä ja myyriä, mutta paholaisen pikkulemmikki, jos se syö pikkulintuja. Mistäpä se kissa itse tietäisi mitä otuksia on soveliasta syödä ja mitä ei? Siksi olisi selkeämpää jos ihmiset pitäisivät kissansa sisällä tai ulkoiluttaisivat niitä vain valjaissa ja me kissattomat torjuisimme jyrsijöitä loukuilla ja muilla ei-elollisilla tappokoneilla. Rotanmyrkkyä ei Vanha Jäärä pysty käyttämään, se kun tappaa elikot sisäiseen verenvuotoon ja se ei ole suotava kokemus edes hiiririiviöille. Toisaalta ne kakkakasat ovat hiirenloukkuja huomattavasti helpompi jyrsijäntorjuntamenetelmä, joten suhteeni vapaan kulkeviin kissoihin on hiukan kaksijakoinen.

 Perinteinen navettakissa Alastarolta.

"Kissat ovat viisaampia kuin koirat" oli väittämä, johon piti ottaa kantaa Iltasanomien (eduskunta)vaalikoneessa. Onko tällä asialla todella jotain vaikutusta äänestyspäätöksen? Jos on niin, "Äänestäjät ovat viisaampia kuin lemmikkieläimensä" on ihan pohtimisen arvoinen väittämä.

 Espanjalaisen kahvilan (ulkopuolella maannut) koira.

Lemmikin pitämisen ekologisuudesta on aina välillä keskustelua, eräs näkökanta täällä. Ekologisuusasiat eivät toki ole mustavalkoisia. Kissa voi olla yksinäisen mummon ainoa kaveri, pitäisikö kissa mummolta kieltää siksi, että kissa syö lihaa enemmän kuin keskiverto afrikkalaisperhe? Mutta monissa perheissä voisi harkita sitä elikon hankkimista vähän pidempään ja syvällisemmin kuin jotkut tuntuvat tekevän. Lemmikin pitäminen kuulemma opettaa lapsille vastuuta. Kumma kun se ei opeta minkäänlaista vastuuta joillekin aikuisille. Vai miksi esim. monilla koirankakat jäävät keräämättä ja samaiset tortunvääntäjät jäävät kouluttamatta ja haukkuvat ihan kaikkea mikä liikkuu?

"Äiti, saanksmä tän, pliide!" Saksanhirven pitäminen lemmikkinä vasta vastuuta opettaisi!

En ole mikään koirapsykologian asiantuntija, mutta kuvittelisin, että usein kun koira haukkuu rapusta tai naapurista kuuluvia ääniä, ohi ajavia autoja, muita koiria jne jne (mille kaikelle ne nyt keksivätkään meuhkata) syynä on se, että koira on itse peloissaan tai vähintäänkin huolissaan. Jos omistaja vaivautuisi opettamaan koiralleen, että näistä asioista ei tarvitse olla peloissaan eikä niitä siksi tarvitse haukkuakaan, olisi koiran itsensäkin elämä vähemmän stressaavaa. Vai mitä sanovat lukijoiden joukosta löytyvät koirakuiskaajat? Eikö kissankin elämä olisi mukavampaa, jos se saisi tehdä tarpeensa sisätiloissa aina tiptop-kunnossa olevaan kissanhiekkalaatikkoon eikä tarvitsisi käydä salaa vääntämässä torttua Vanhan Jäärän talon seinustalle kiroillen että ei se Vanha Jäärä ole siivonnut entisiäkään paskoja pois?

 Ruotsalaista koirien kampausmuotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti