perjantai 1. elokuuta 2014

Kesähitin uhri

Sen verran paljon on tullut hoilattua mukana Kasmirin Vadelmaveneen tahdissa, että maanantaina oli suorastaan pakko suorittaa päivämatka Hankoon. "Minä en kyllä soutamaan lähde, autolla mennään" sanoi Mr Vanha Jäärä ja niin sitten autoiltiin. Hangon matkailutoimiston ei ehkä ihan meidän reissumme takia kannata mitään matkailun edistämis -kiitoskorttia lähettää Kasmirille. Hankoa voi kuitenkin tituleerata todelliseksi kesäkaupungiksi, sillä montaa sataa metriä emme ehtineet siellä hortoilla kun perinteisistä perinteisin suomalainen kesäsää jo iski: vesisade. Ja ensimmäinen ravitsemusliike, johon pyrimme sadetta pakoon, tervehti meitä tylysti CLOSED MONDAY -kyltillä. Kaikenkaikkiaan Hangon ravintoloitsijat hyötyivät meistä kahden capuccinon, yhden cola-juoman, kahden pasta-annoksen ja kahden jäätelöannoksen verran. Hangon kaupiaiden saalis oli tätäkin vähäisempi. Sisustusliikkeet myivät sitä vaaleaa romanttista tyyliä terästettynä merihenkisyydellä. Sanomattakin on selvää ettei se iske Vanhaan Jäärään. Ja naistenvaateliikkeiden ulkopuolella ale-rekeissä roikkuvat retingit oli suunnattu vielä huomattavasti vanhempien jäärien makuun. Mutta Säästöpörssistä ostimme 7 paria sukkia ja 4 postikorttia! Hiukan ennen Hankoa sijaitseva muutaman propellin tuulivoimala oli meille sähköinsseille ehkä kaikkein mielenkiintoisin nähtävyys. Taidamme olla vähän säälittäviä. Kameraakaan emme edes yrittäneet muistaa ottaa mukaan. Jos tahdotte nähdä kuvia Hangosta, valitkaa järkkärin kanssa heiluva kuvallisemmin suuntautunut bloggaaja.

Paluumatka oli vaiherikas...Poikkesimme jossain Karjaan tuolla puolen sijainneessa Kodintavaratalossa. Vielä mahtavampi paikka kuin Säästöpörssi! Noista maakuntien miljoonabutiikeista voi löytää ihan mitä vaan! Löysimme mm. kuvassa näkyvät peltiesineet:


Ja sitten iskikin se, joka Mrs Vanhaan Jäärään yleensä automatkoilla iskee: pissahätä. Jonkin matkan kuluttua oikein tielaitoksen virallinen kyltti mainosti huoltamoa ja lusikkaa&haarukkaa ristissä. Näistä paikoista löytyy yleensä myös WC, joten sinne siis. Paikka oli kuitenkin erinomaisen kiinni. Oli selkeästi ollut jo jonkin aikaa. Viereiseltä huoltoasemalta olisi saanut bensiiniä ja talopaketteja! Mahtava yhdistelmä - kerrankos sitä nyt tankatessaan innostuu talopaketin ostamaan - mutta ei auttanut siihen hätään (kirjaimellisesti) yhtään, joten jatkoimme matkaa. Kohta löytyi ABC, mutta porhalsimme siitä tylysti ohi, sillä päätin kaikkien nykyisten ja entisten 51-tien huoltamon- ja kahvilanpitäjien kiusaksi pidätellä kotiin asti. Kiusa se on pienikin kiusa. Älkää tielaitos ihmeessä päivittäkö kylttejä, muillekin pissahätäisille tekee terää tehdä pieni turha kurvi!

Hangon rannat näyttivät kyllä idyllisiltä -varsinkin autioina. Ei ollut lihaa tirisemässä hiekalla, luulimme että ohut pilviverho oli karkoittanut melanooman ystävät. Lähempi tarkastelu paljasti kuitenkin toisen potentiaalisen syyn siihen, että katsoimme autiota hiekkarantaa kuin Katri-Helena: rantavesi oli täynnä sinileväpuuroa. Kasmirin biisin sanat "aallot lyövät vaahtokarkkeja rantaan" saivat ihan uuden merkityksen. Sulatettua oksennuksen väristä vaahtokarkkia rannat täynnä. Sinilevä on kiusallisen kouriintuntuva esimerkki siitä, mitä ihminen pahimmillaan tekee ympäristölle.

Toinen perinteinen kesäkaupunki on tietenkin Tallinna, jossa poikkesimme eilen. Siellä satoi ja ukkosti jonkin verran, kuten kuulemma tällä Suomessakin. Muuten aika normimeininki. Teini hymyili kotiin päästyään autuaana ja totesi että tuli tehtyä parhaat ostokset ikinä. Ette kyllä arvaa missä: Kaubamajan elintarvikeosastolla! Don't ask...Olemme koko perhe kai vähän säälittäviä shoppailijoita.

Paluumatkalla Katajanokalta hymyilytti bongattu rekkari MUN-11. 80% autoilijoista on mielestään keskivertoa parempia kuskeja, mutta ei tuo kaveri. Hän kertoo avoimesti ja rehellisesti puutteistaan ajotaidossaan, niin muut osaavat suhtautua asianmukaisesti. Loistavaa! Tosin saattoihan kyseessä olla myös kanalan omistaja. Ovatkohan rekkarit TYR-11, SUT-11, NYK-11 ja JUM-15 käytössä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti