perjantai 15. elokuuta 2014

Raisio-Espoo express

Terveisiä tuolta edellisen postauksen kuva-arvoituksen paikasta. Paikkahan oli siis sellainen, josta löytyy myös tämä patsas. Huomatkaa erityisesti kyrilliset kirjaimet patsaan jalustassa.


Joko alatte epäillä omia aikaisempia arvauksianne tai tietojanne? Eipä mekään kyllä oltu tuota patsasta aikaisemmin huomattu. Löytyi sieltä muitakin ihan uusia elämyksiä, mutta säästän teidät niiltä, koska tämä ei ole mikään matkailublogi. Piinaan teitä sen sijaan seuraavalla vuodatuksella. Tämä tuntuukin olevan opastekylttiblogi, tieopasteet kiihdyttivät mieltä myös Hangon reissulla.

Kotimatka oli mielenkiintoinen - diplomaattisesti ilmaistuna. Suoraan sanoen kuski Mr Vanha Jäärä ja apukuski Mrs Vanha Jäärä kiehuivat kiukusta ja käyttivät lähes yhtä värikkäitä ilmaisuja kuin remontoidessaan. Tällä kertaa eivät kuitenkaan toisiaan kohtaan. Tiesittekös että opasteet Turun satamasta kohti Helsinkiä vievät reitille Raision kautta? 95% samasta laivasta lähteneistä matkustajista tuntui tietävän eivätkä seuranneet opasteita vaan ajoivat suorinta tietä kohti Turku-Helsinki -moottoritietä. Mutta me pöljät - suorastaan pöljien kuningaspari - seurasimme opasteita. Jos maantiedon tietämykseenne ei sisälly Raisiota, mikä on toki melko todennäköistä, voin avittaa kertomalla että Raisio sijaitsee Turun pohjoispuolella mutta Helsinki ei. Jälkimmäisen faktan kaikki ehkä tietävätkin. Mittailin seuraavana päivänä kartalta että opasteita seuraamalla matka muuttui 9 km pidemmäksi ja muutenkin hitaammaksi, koska kiertotiellä ei todellakaan ollut 120 km/h rajoitusta. Kokonaismatka Turun satama - Jääräkoto piteni lähes 6%. Mitä ihmeen järkeä on ollut rakentaa moottoritie jatkumaan lähestulkoon Turun keskustaan asti jos sitä ei kerran Turusta poistuessaan saa käyttää? Oliko kyseessä raisiolaisten kauppiaiden sponsoroima operaatio, sillä reitti vei kauppakeskus Raision Myllyn ja sen läheisyydessä olevien Ikean, Bauhausin jne ohi? Vielä olisi ennen klo 21:tä ehtinyt johonkin niistä ostoksille. Arvatkaa mentiinkö...taas näitä Vanhan Jäärän arvausleikkejä...no EI TODELLAKAAN MENTY! PRKL!

Alankin nyt kirjailla ehdotusta Helsingin kaupungin liikenneosastolle, että opastuksen Länsisatamasta Turkuun tulee ohjata autoilijat ensin pohjoiseen kohti Tuusulanväylää ja sitten Kehä I:n kautta Turun moottoritielle. Näin saadaan suunnilleen samanpituinen lisälenkki turkulaisille ja raisiolaisille kun palaavat autolla Tallinnan risteilyltä. Hah!

Vanha Jäärä ei pysty ymmärtämään mitä lisäarvoa tuo pidempien lenkkien ajattaminen autoilijoilla. Eikö pitäisi pyrkiä säästämään polttoainetta ja täten vähentämään hiilidioksidipäästöjä eikä suinkaan kasvattamaan niitä - tässä tapauksessa noin 6%:lla? Ilmeisesti ei, ainakaan turkulaisten ja raisiolaisten liikennesuunnittelijoiden mielestä. Lisäpäästölähteenä kiertotiellä oli jatkuva punainen aalto. Lähes jokaisiin liikennevaloihin piti pysähtyä.

Lopuksi mainittakoon että tämä teksti on melko kaunisteltu ja suurimmat tunteenpurkaukset on poistettu syystä että Vanhan Jäärän ystävä Saintly Thomason o.s. Maryland on Turusta kotoisin. Tosin Saintlykin on tunnustanut kerran Turussa lausuneensa paatoksella:"V*ttu pitäkää Turkunne, mä en tuu tänne enää koskaan!" Niin sitä pitää :-)

Terveisin Vanha Jäärä...


...kuvassa vielä iloisena lomatunnelmissa, nyt jo hieman ahdistuneena maanantaina koittavasta töihin paluusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti