sunnuntai 28. elokuuta 2016

Lähetin räyhääjän

Harry Potterin ystävät tietävät hyvin mikä on räyhääjä. Jos et ole Pottereihin perehtynyt, niin kerron, että jästien maailmassa ajaa saman asian, kun antaa jälkikasvulleen (tai jollekulle muulle, mutta yleensä jälkikasvulle) rakentavaa verbaalista palautetta kohtuullisen kovalla volyymillä esimerkiksi puhelimen välityksellä. Joku voisi kehitettää digitaalisen räyhääjän, ettei tarvitsisi omia äänijänteitään venäyttää kiljuessaan kakaroilleen. Apps-kehittäjät huomio, digiräyhääjää kehiin!

Minä lähetin räyhääjän puhelimitse Vege Jäärän entisestä asunnosta, jossa olin pesemässä kylppäriä Vege Jäärän vuoden asumisen jäljiltä hänen muuttaessa uusille kulmille. Ja kun sanon vuoden asumisen jäljiltä, tarkoitan todellakin sitä, että mitään ei ollut pesty ilmeisestikään vuoteen. Paitsi vessanpytyn sisäpuolta oli kaiketi harjattu, mitään muuta ei. Peili oli esimerksi niin hammastahnaroiskeissa, että se ei puhdistunut ikkunanpesuaineella tai tiskiaineella, piti käyttää Universal Stonea (maailman paras hankausaine, jolla lähtee kaikki). Ja lavuaari oli...ööökkhh. Teidän onneksenne minulla ei ollut minkään valtakunnan kameraa mukana kun ryhdyin tuohon koitokseen.

Syy siihen, että kuurasin tyttäreni paskoja, oli se, että halusin jotenkin auttaa muutossa, kun kantaa en onnettomien nilkkojeni kanssa voi. Ehkä se, että lähetin vivahteikkaan ja äänekkään räyhääjän saa tytön hygieniatason raiteilleen ja pitämään parempaa huolta vuokranantajan omaisuudesta. Minä nimittäin en räyhää usein, mutta silloin kun räyhään, räyhään aiheesta ja Vege Jäärä yleensä kuuntelee kiltisti ja hiljaa ja sanoo "kyllä äiti, kyllä äiti" ja yleensä myös parantaa tapansa.

Puunasin keittiötä ja kylppäriä myös tulevassa asunnossa. Siellä näytti keittiössä tältä ja tähän tietenkin Vege Jäärä on täysin syytön:


Eipä ollut hellaa varmaan kymmeneen vuoteen siirretty paikaltaan. Ja enpä ollut minä ennen harjannut keittiön lattiaa tiskiharjalla. Kylppäri sen sijaan oli ihan siistissä kunnossa. Tosin täynnä lasinsiruja sen jälkeen kun hujautin peilin edessä olleen lasihyllyn lattialle...Hihhei, onneksi kyseessä on ex-appivanhempien kämppä. Ei mitenkään kauhean hyvin ollut se hylly kiinni, arvelin, että edellinen vuokralainen oli ehkä hajottanut kymmenen sellaista ja ostanut aina Baukkarista uuden...

Uuden kämpän maisemat ja sisuskalut näyttävät tältä. Jos oikein tarkasti katsoo, niin näkee vasemmanpuoleisen talon takaa pilkottavat Johanneksen kirkon tornit. Punavuoressa siis ollaan.Toivotaan nyt, että räyhääjä osui maaliin ja Vege Jäärä pitää mummun ja ukin kämpän siivossa kunnossa. Muuten Vege Jäärä on ihan lutunen äitinsä tyttö. Mr Vanha Jäärä kysyi häneltä eräänä päivänä, että oletkos asentanut jo pankin tunnuslukusovelluksen kännykkään, sillä pääsee eroon tunnuslukutaulokosta. Vege Jäärä (19v!) tuhahti halveksuvasti ja sanoi:"En minä semmoisia sovelluksia, oon minä sen verran vanha jäärä!" :-D

Onkos kellään muulla enemmän tai vähemmän hauskoja kertomuksia hiljattain kotoa pois muuttaneen jälkikasvun edesottamuksista ja niistä mahdollisesti seuranneista räyhääjistä?

P.S. Olen ihan innostunut Instagrammista, sinne tulee Vanhalta Jäärältä jotain tauhkaa melkein joka päivä. Check it out, linkki sivussa tai etsi vanhajaara.

8 kommenttia:

 1. Muutoissa puolin ja toisin on kova työ.
  Varsinkin kun pitää oikein hinkkaamalla hinkata paikat puhtaaksi.
  Hellaa ei yleensä siirretä=siivota se takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yllättävän paljon yksiöönkin mahtuu tavaraa. Toivottavasti lapsi pysyy nyt paikoillaan jokusen vuoden. Itse en aio muuttaa kuin palvelutaloon tai suoraan hautausmaalle ;-)

   Vuokralaisen siivousvelvollisuuksista saisikin aikaan mielenkiintoisen keskustelun. No, varmasti netistä sellaisia löytyykin. Pitääkö hella siirtää paikaltaan? Pitääkö pyyhkiä keittiökaappien päällisiä (niitä minäkään en pyyhkinyt)? Kuinka usein pitää pestä ikkunat? Jaapa.

   Poista
 2. Auts, eipä ole kertoa vielä poismuuttaneiden lasten uusista kodeista, mutta jos jälkikasvuni nykyisistä omista huoneista nousevat merkit paikkaansa pitävät, tarkoitta tämä sitä, että toisen luona en tule koskaan jynssäämään, mutta toisen luokse joudun hyvinkin suurella todennäköisyydellä paskoja siivoamaan. Ääks, en halua ajatella sitä!! Olen tähän asti ollut positiivisen odottavainen, että poismuuton päivä joskus koittaa, mutta nyt tulinkin toisiin ajatuksiin. Helpompaa räyhätä sille toiselle tasaisin väliajoin face to face (kun ei ole sitä digisovellusta vielä, mutta ehkä n. 5 v:n päästä on, kun tuo kuopus muuttaa pois). Ainiin, ehkä armeija tekee likaa rakastavasta pojasta siivoavan miehen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En laittaisi toivoani armeijaan...Mutta don't worry, siivousmurheet on kuitenkin murheina pienimmästä päästä. Lapsi palautti mut eilen taas ruotuun lähettämällä mulle työpaikkansa tiedotteen, jossa kerrottiin, että hänet palkitaan 50 euron lahjakortilla ahkeruudesta ja joustavuudesta :-) Että parempi noin kuin ett ois sikasiisti koti ja sluibailis töissä!

   Poista
  2. Jee, mahtava juttu. Olen samaa mieltä, hyvä että energia suuntautuu tuommoiseen kunnostautumiseen ja kyllä se näin on meilläkin.

   Poista
 3. No juu! Minä ajelin tulipalovauhtia sunnuntaina itsenäistyvän nuoren kämpille, josta puuttuu kaikki sidetarpeet ja ensiapuvälineet. Veitsi lipesi ja pri tikkiäkin haettiin. Autolla ajellessa sovimme ensiapupakkauksen ja myös sammutuspeitteen hankinnasta. Sammutuspeitteen siksi, että viime viikolla yksi kattila kärveni mustaksi, kun hän keitteli teevettä kovin kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussiunakkoo! Meidän siivousexpertillä on kyllä sammutuspeite - ainakin olen sellaisen hänelle antanut - mutta veikkaan, ettei hällä ole mitään tietoa sen sijainnista tai edes muistikuvia sen olemassaolosta. Laastaria hällä kuulemma on, en vaan itse onnistunut sellaista löytämään kun asukkaan poissa ollessa olimme asentamassa pyykkikonetta ja ruuvimeisseli lipesi. Onnistui se sormen paikkaaminen kinesioteipillä ja talouspaperillakin ;-)

   Poista
  2. Ehdotin verenvuodon tyrehdytystä pyyhkeellä, minkä hän tekikin. Onneksi oli ottanut vissiin pyyhkeen kaapista, sillä se kylppärissä roikkunut käsipyyhe ei olisi käynyt hygieeniseksi sidetarpeeksi. Pesutupaan hän on kyllä jo tehnyt tuttavuutta kerran :)

   Poista