perjantai 19. elokuuta 2016

Oikeus voitti ja oppia ikä kaikki

Vanha Jäärä juhlisti eilen syntymäpäiväänsä suureellisesti. Pienen hetken digitumpula kerkesi kuvitella, että Googlekin joko sattumalta tai kunnianosoituksena myös juhlisti Vanhan Jäärän syntymäpäivää:
Aika pian sentään tajusin, että tuo näkymä olikin vain minulla itselläni kun olin kirjautuneena Googleen. Köh köh ja punaiset posket. Mutta muuten tässä parin vuoden päässä puolen vuosisadan iästä olen ottanut huomattavia digitaalisia edistysaskeleita. I am SOMEbody. Nimittäin voit seurata Vanhan Jäärän seikkailuja nyt myös Instagramissa ja onnistuin oikein "koodaamaan" tuonne sivupalkkiin sellaisen seurausnappulankin. Wuhuu!

Minulle (ja muutamalle muullekin) oli tilattu viihdettäkin illaksi: Eppu Normaalia olimme porukalla katsomassa Hernesaaren rannassa. Keikka oli aivan mahtava monestakin syystä:
 • keikka alkoi ajallaan (8 minuutin viivettä ei lasketa) ja ihmisten aikoihin sekä myös loppui ihmisten aikoihin (joskin Poliisi pamputtaa taas -kappaletta jäimme kaipaamaan)
 • mitään ei tarvinnut jonottaa: ei sisäänpääsyä, ei bajamajaa, ei kaljaa
 • ei tarvinnut korvatulppia (toisaalta äänentoisto oli vähän liiankin hiljaisella)
 • Vanha Jäärä upposi muun tuulipukukansan sekaan aivan täysin, ei hipstereitä lähimaillakaan (Hernesaaren henkilökunta taisi ihmetellä, että mitä ihmeen dinosauruksia täällä tänään on asiakkaina)
Tuulipukukansaa palmujen katveessa - kuin Kanarian saarilla tuulisena päivänä

Lyhyt mutta reipas sadekuurokaan ei lannistanut tunnelmaa. Kaverin sateenvarjosta tuli kyllä entinen.

Pikkuisenhan tämä asettaa paineita tulevien 50-vuotisjuhlien ohjelmatarjonnalle...Mr Vanha Jäärä alkaa olla jo hivenen stressaantunut - soittaako Bonolle vai kelle...
 
Juhlien lahjapuolikin oli poikkeuksellinen. Edellisenä iltana havaitsin, että Anttila oli lähestynyt minua sähköpostilla, jonka mukaan nettikaupasta pari tuntia ennen konkurssia tilaamani taimihylly on sittenkin noudettavissa. Järki ja oikeus siis voittivat vihdoinkin, mutta hävisivät kuitenkin 0-1 kärsimättömyydelle ja ketutukselle. Tilasin taimihyllyn erinäisten rehujen talvehtimista varten. Kiroilin aikani, mutta jäin siihen uskoon, etten tule sitä koskaan saamaan ja konkurssipesä myy minun kertaalleen maksamani hyllyn jollekulle muulle ja saa siitä tuplarahat. Niinpä ryhdyin miettimään korvaavia talvehtimisjärjestelyjä ja päädyin hankkimaan Askosta 80 euron naulakon, johon voi ripustaa muratteja amppelissa.

Tässä sitä odotellaan, että tulisi talvi ja vihertyisi.

Mutta nytpä on sitten taimihyllykin. Onpa nyt talvehtimistilaa kerrakseen. Ja älkää sanoko, että voihan sitä sitten keväällä käyttää hyllyä alkuperäiseen tarkoitukseensakin. Ei voi. Kylväminen ja taimikasvatus eivät ole alkuunkaan Vanhan Jäärän heiniä (jälleen osuva kielikuva).
 

Vielä pieni maksettu mainos Mr Vanhalta Jäärältä saamastani lahjasta. Maksettu sikäli, että Mr Vanha Jäärä maksoi sen kaupassa. Otin oikein tällaisen potrettikuvan, kun esine on niin hieno.

 
Kuvan aihe on tuo puulta näyttävä spagettikauha. Niitä ja muita näyttäviä keittiötarvikkeita valmistaa suomalainen Latimeria. Lahjavinkki miehille: Älä osta IKINÄ rouvalle lahjaksi kattilaa tai paistinpannua. Mutta Latimerian tuotteilla vältät aika hyvin kaikenlaiset nyrkki&hella-mielikuvat.

Juhlat on juhlittu ja loma lähestyy loppuaan. Voi voi. Mutta onneksi aurinko paistaa edes tänään!


8 kommenttia:

 1. Onnea ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Ukkoseksi se sitten eilen kuitenkin muuttui...

   Poista
 3. Onnittelut! Hauska idea tuo naulakko ja amppelit, eikä vie kauheasti tilaa. Taimihyllykin on Kiva, hyvä että oikeus voitti. Itseltäni jäi joskus maksetut silmälasit saamatta konkurssin takia. Kyllä ketutti, niitä on muutenkin niin vaikea löytää sopivia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmälasien saamatta jääminenhän on ihan katastrofi, huh! Ja kiitos, hyvää viikonloppua Tuulentupaankin!

   Poista
 4. Onnittelut! Mahtavaa, että löytyi hipsterivapaa vyöhyke. Kaikki siis mallillaan, konkurssiin menneen firman etiikkaa myöten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunkeihin pitäisi kyllä julistaa joitakin pysyviä hipsterivapaita vyöhykkeitä ;-)

   Poista