perjantai 27. marraskuuta 2015

Penkkipunnerrus

Oletteko huomanneet Armoitetut Askartelevat Emännät, että juuri mikään ei lämmitä (tulkitkaa miten haluatte) Vastahakoisesti Kätevän Isännän (intiaaninimeltään Asuu Sisustajan Kanssa) mieltä kuin saapua kotiin raskaan työviikon päätteeksi ja havaita, että kotona odottaa jonkin mystisen tee-se-itse-projetin tarvikepaketti levällään keskellä olohuonetta? Esimerksi tällainen. Tässä on Bauhaus-Etolan tee-se-itse-rahipakkaus.Koska Mr Vanhalla Jäärällä oli peräti nimipäivä, katsoin parhaaksi askarrella hankkeen mahdollisimman pitkälle ennen hänen kotiinpaluutaan jotta tunnelma ei lämpiäisi liikaa. Rahi on tärkeä osa Jäärä Juniorin poismuuton jälkeisiä asumisratkaisuja. Päätimme siirtää pelikonsolit olkkarista makkariin. Jokaisen varhaisteinin, varsinkin urospuolisen, unelmahan olisi erillinen pelihuone. No, koska kasvatusmetodimme on "ankea lapsuus, kaksi lelua ja niistäkin toinen patterin välissä" aloimme perustaa pelihuonetta vasta lapsen muutettua pois.

Kaupastahan olisi toki saanut raheja myös, mutta kohtuuhintaiset olivat väärän kokoisia ja näköisiä kun taas sopivan kokoiset ja tyylikkään näköiset olivat tolkuttoman hintaisia. Siis 500 euroa rahista? Haloo sanon minä. Siispä pihinä nikkaroimaan. Ihan oman järjen voimin en rahia kasannut, katsoin pieniä vinkkejä ehkä jopa (miljoona kertaa) itseänikin kävämmän askartelijan Tee-se-itse-naisen sisustusblogista. Tereen ompelun totesin turhaksi hifistelyksi, johon meikäläisen kyvyt ja kärsivällisyys eivät mitenkään riitä.

Leivontaohjeesta kyllä ymmärrän mitä tarkoittaa "vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi", mutta "niittaa vaahtomuovin päälle sopivan kokoinen pala levyvanua" meni säveltämiseksi ja näytti huvittavalta. Kuin joulupukkia olisi nitonut parrastaan kiinni ruumisarkkuun.


Ihan omatoimisesti keksin tällaisen välivaiheen, jossa päällikangas kiinnitetään nuppineuloilla paikoilleen ennen nitomista kiinni pohjaan jottei tulisi nidottua sitä vinksalleen.Siinä vaiheessa kun Mr Vanha Jäärä saapui kotiin, rahi oli enää jalkoja vailla ja tällä kertaa Innokkaasti Kätevä Isäntä tarttui oitis ruuvinvääntimeen jotta voisi kehua myös kontribuoineensa rahiin.Tällaisen penkin sitten saimme punnerrettua. "Ei huono" sanoisi luullakseni Jorma Uotinen. Aika kevyt penkkipunnerrus, kestikin vain noin kaksi tuntia. Olisin luullut urakan olevan isompikin.Kustannukset: Liimapuulevy + jalat = 35,90. Vaahtomuovi (-30% alennetut jämäpalat) + vanu =  27,70. Verhoilun hinta on vähemmän suoraviivainen laskutoimitus. Siihen meni noin puolet yli jääneestä Ikean pimennysverhosta, joita myytiin kahden kappaleen paketeissa hintaan 59e ja joita tarvittiin Jäärä Juniorin ikkunan peittämiseen kolme kappaletta. Puolikkaan verhon hinta on siis noin 15 euroa. Yhteensä 88,60. Halvin kelvollinen kaupan rahi kotiinkuljetuskustannuksineen olisi maksanut noin 320 euroa. Mr Vanha Jäärä iloitsi vaimonsa kätevyydestä ja porhalsi seuraavana päivänä kauppaan tilaamaan itselleen 250 euron vastamelukuulokkeet...Mikä nikkaroiden tulee, se viheltäen menee.

Lopuksi vielä vinkki lähestyvään pikkujoulukauteen. S-marketista saat juhlajuomat joka makuun, ammattilaisille (vasemmalla) ja amatööreille (oikealla)!


Kauppias taitaa olla yhtä huumorintajuinen kuin kukkakauppiaat keskimäärin, mutta täytyy kai olla jokin EU-säädös, joka sanoo, ettei lasinpesunestettä saa myydä juomaosastolla?! En kyllä aio tehdä valitusta kyseisestä järjestelystä, koska saan hyvät hihitykset aina kun käyn kyseisessä kaupassa :-)

12 kommenttia:

 1. Kiitos viihteellisestä rakennus/kokoamisohjeesta :-) Kauppiaan mielestä neste kuin neste ... ehkä ei ole lukenut mitä kanisteri sisältää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan perässä penkkiä nikkaroimaan :-) Hivenen hirvittää, että jotkut suomea tai ruotsia osaamattomat luulevat että kanisterissa on sinistä mehua kun se kerran on siinä muiden juomien vieressä...Kummipojan pikkuveli otti aikoinaan huikat "sinistä mehua", nimittäin wc-ankkaa tai jotain vastaavaa. Onneksi ei nielaissut sitä.

   Poista
 2. Tekstin alkuhan oli kuin suoraan meiltä :D
  Ei todellakaan huano penkki, tuostahan joutaisi mallia ottaa.
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen kuullut että näitä tapauksia esiintyy muissakin huusholleissa. Isännät on joskus vähän hitaasti syttyviä näille projekteille ;-)

   Kivaa viikonloppua teillekin!

   Poista
 3. Hieno tuli! Kyllä kannatti, ehdottomasti!

  Siis täh. Tossa juomaosaston järjestelyssä on kyllä pakko olla joku pila taustalla :D Hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotain jäynää lie taustalla juomien asettelussa ;-)

   Poista
 4. Hieno rahihan siitä tuli, todella upea! :D Rakensit rahin ihan alusta alkaen, mähän vaan päällystin valmiin uudelleen. Kun tekee itse alusta asti, saa juuri sen kokoisen ja mallisen kuin haluaa. Hienoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei se rakentaminen ollut se vaikea vaihe vaan verhoilu! Ku itte tekee saa sellaisen ku tulee:-)

   Poista
 5. Hiano tuli! Itse olen vain katsellut nyt pari vuotta, josko joku kiva rahi ilmestyisi markkinoille tai silmieni eteen. Ja tietty kohtuuhintainen. Tumput suorana ei ole rahi vielä ilmestynyt olkkariin.
  No on siinä kauppiaalla huumorintajua kerrakseen! Ei kai kukaan tuollaista järjestelyä voi vahingossakaan tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva voi ilmaantua näkyviin mutta kohtuuhintainen - tuskin ;-) onnea etsintään!

   Ei tosiaan lie vahinko tuo juoma-asettelu.

   Poista
 6. Oi voi, sinne menivät rahista säästyneet rahat ;). Aina niiden miästen pitää hifistellä!

  Olet ylittänyt kaikki odotukset siitä, mihin naiset pystyvät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ois mennyt tuplasti rahaa, jos oisin ostanut rahin kaupasta. Täytyy ajatella positiivisesti :-)

   Vaan eipä tuo nyt ollut kummoineenkaan projekti verrattuna siihen, mitä sä oot saanut aikaan Villa Idurissa!

   Poista