perjantai 21. marraskuuta 2014

Ti(l)kuista asiaa ja arvonta

Taannoin mainitsin ohimennen, että Jäärä Junior tahtoi laittaa huoneensa sisustuksen uusiksi. Saattaa olla, että taustalla oli vain halu päästä eroon vanhasta äidin ompelemasta päiväpeitosta, mutta hän ei kehdannut sanoa sitä suoraan ja siksi kaikki tekstiilit piti laittaa uusiksi. Vanha päiväpeitto oli sinistä maastokuvioitua pesussa haalistunutta farkkukangasta, joten ei sinänsä ihme, että Jäärä Junior tahtoi siitä eroon.

Ensin oli tarkoitus ostaa uusi päiväpeitto, mutta sitten sain yllättävän inspiraation nostaa ompelukoneen (ei sentään kissaa) keittiön pöydälle ja ryhtyä tilkkutöihin. Inspiraatio johtui muistaakseni flunssasta, joka sulki minut neljän seinän sisään ja kannusti tarttumaan puuhaan, jolla sai liikunnan puutteesta kipeän selän entistä pahemmin jumiin. Tällainen siitä sitten tuli. "Kun itte tekee, saa sellaisen kun tulee" oli johtava ajatus tässäkin nikkaroinnissa.


Jokainen tilkku ei suinkaan kerro tarinaa, mutta tilkkujen seassa on materiaalia (Mrs) Vanhan Jäärän kahdesta (eikä niitä enempää onneksi olekaan) hääpuvusta, vuosilta 1994 ja 2007. Muuten en tunnusta olevani mikään hamsteri, mutta kaikenlaisia kankaita (mukaanlukien erityisesti kaikkien perheenjäsenten vanhat farkut) säästelen vuosikausia suurenmoista ja jumalallista ompeluinspiraatiota odotellen.  Toivottavasti ompeluinspiraatio ei odota työttömäksi jäämistä...mutta jos odottaa, niin toivottavasti se sitten edes todellakin iskee työttömänä.

Päiväpeittoa varten jouduin leikkaamaan kankaista metritolkulla 9 cm leveää suikaletta ja koska tuotannonohjausjärjestelmäni ei ole mitenkään huippuunsa viritetty, suikaletta syntyi enemmän kuin päiväpeittoon tarvittiin. Ylijäämäsuikaleista syntyi ensin yksi sohvatyynynpäällinen, joka menee pukinkonttiin jollekulle, joka ei hyvin suurella todennäköisyydellä seuraa Vanhan Jäärän blogia, joten rohkenen näyttää tässä kuvan.


Ylijäämäsuikaleiden ylijäämäpätkistä syntyi sitten vielä toinenkin tyynynpäällinen, jonka Vanha Jäärä arpoo lukijoidensa kesken kiitokseksi viime perjantaina syntyneestä sivujen katseluennätyksestä. Jätä jonkinlainen kommentti sähköposti- tai esim blogiosoitteella (josta voin löytää sähköpostiosoitteen) varustettuna (tai jos olet Vanhan Jäärän tuttu, nimi riittää). Lupaan toimittaa sen postitse minne tahansa Eurooppaan. Arvaan tosin että useimmat lukijat asuvat Suomessa. Tutulle voittajalle voin toimittaa sen henkilökohtaisestikin. Arvontaan on aikaa osallistua torstaihin 27.11. klo 23.59 asti. Arvonnan voittaja julistetaan perjantaina 28.11.

Periaate on: Yksi henkilö = yksi kommentti = yksi arpa.

Arvonnan kohde näyttää tältä. Kuva on "tarjoiluehdotus", päällisen sisällä oleva tyyny EI sisälly arvontaan.


Myyntipuhe: Tyynynpäällisen sivun pituus on n. 42 cm. Se on siis mahdollisimman epäkäytännöllisen kokoinen:  hieman liian suuri 40 cm sisätyynylle ja auttamattomasti liian pieni 50 cm tyynylle. Väri on valkoinen, joten kaikenlaiset tahrat erottuvat selkeästi. Koska tilkkutöiden pesu pitää suorittaa ns. heikoimman lenkin periaatteella, ja osa tilkuista on silkkiä, punaviini ym. vaikeat tahrat jäävät siihen pysyvästi. Lisäksi tyynynpäällinen saattaa aiheuttaa varustelukierteen: se ei sovi muihin tyynynpäällisiin, torkkupeittoon, mattoon, sohvaan...Mutta ainahan sen saa sujautettua pukinkonttiin anopin riesaksi! (Ja vielä ihmetellään mikseivät suomalaiset ole hyviä myyntimiehiä ja -naisia)

Tämän postauksen ekologinen lokero oli siis kierrätyskäsityöt. Onnea arvontaan kaikille tasapuolisesti, mielenkiintoista nähdä montako osallistujaa ilmaantuu!

1 kommentti: