maanantai 4. marraskuuta 2019

Sormet alkaa syyhytä (osa 7/N)

Nyt on kylppäri jo niin hyvällä mallilla ja keittiö purettu alkutekijöihinsä, että alkaa sormet todellakin syyhytä varsinaisen keittiöremontin pariin. Remonttireiska sitten osoittautui päteväksi ja tehokkaaksi, vaikka hänen persoonansa onkin melko omalaatuinen. Voisin suositella. Meillä on käynyt yllättävän hyvä tuuri näiden erilaisten raksaukkojen kanssa. Niitä on käytetty omassa kodissa kylppäriremppaan, parkkipaikan rakentamiseen, takan asentamiseen ja ulkoseinien maalaukseen, kaikki eri firmoja ja kaikki ovat olleet hyviä. Ja nyt myös vuokrakämppään löytyi hyvä. Joskus vielä se katastrofikallekin osuu kohdalle...
Meillähän oli pieniä haasteita aluksi kun tyhmyyttämme hääräsimme pimeässä. Sen jälkeen osoitimme tyhmyytemme vielä toisellakin tavalla. Kylppärin ovi oli melko kulahtanut, joten keksimme vaihtaa keittiön oven sen tilalle, koska emme ymmärrä miksi keittiöön tarvittaisiin ovea ollenkaan. Suurella äheltämisellä irroitimme molemmat ovet paikoiltaan ja kiinnitimme sitten keittiön oven kylppärin karmeihin. Pettymys oli suuri, kun ovea ei saanutkaan kiinni. Se oli nimittäin 10 senttiä liian leveä. Eipä tästä sitten sen enempää...


Ensi viikolla tulee muuttofirma kantamaan keittiön ja kylppärin purkujätteet pois. Samoin pitäisi tulla kuljetusfirma kantamaan uusi keittiö sisään. Parempi olla tulematta yhtaikaa, tulee muuten ruuhka. Lisäksi tulee putkimies asentamaan kalusteet kylppäriin ja siirtämään keittiön hanaa hieman alemmas - alunperin hanahan oli seinässä.


Keittiön seinälle tehtiin oikein kunnon ruumiinavaus. Seinää piti alunperin avata vain putkimiehen tarpeisiin, mutta kun alkoi näyttää siltä, että yläkaapit ovat aikaisemmin leijuneet ilmassa, niin piti purkaa koko seinä, jotta saisimme rakenneltua hieman paremmat tukirakenteet tuleville yläkaapeille, jotka tulevat eri korkeudellekin kuin entiset.
Eli ennen kun päästään asentamaan keittiökaappeja, pitää rakentaa yksi seinä. Ja toista seinää pitää tasoittaa, koska entinen laattalaasti ei suostu päästämään otettaan irti. Vähän isompaa nikkarointia tiedossa siis - haasteellisin osuus tulee toivottavasti olemaan kahden kipsilevyn kantaminen rappusia ylös.


Viikonloppuna käytiin asettelemassa vanhan keittiön palaset sellaiseen järjestykseen, että ne on helppo kantaa pois ja raivasimme olohuoneesta tilaa, jotta uuden keittiön voi kantaa sisään. Nyt vaan odotellaan.


Heti perjantaina ei päästä kuitenkaan remppaamaan, koska menemme miehen "kasvattajaseuran" 50v juhliin Kotkaan. Kyseessä ei ole jalkapalloseura vaan tanssiseura Kotkan Hyrrät. Välillä on tosiaan hyvä tehdä muutakin kuin yhtä ja samaa. Itse asiassa kyllä joka viikonloppu on ollut jotain kulttuuria tai seurustelua ohjelmassa ja hyvä niin. Aika usein myös jonkinlaista ruumiinkulttuuria kuten tässäkin.

6 kommenttia:

 1. Uuh, luin aiempia postauksia läpi ja kylläpä olette ahkeria ja vielä iloisiakin, vaikka minun silmääni näyttää just ärsyttävältä totaaliremontilta! No, nyt on varmaan vähän remonttiärsytys itsellä akuutisti päällä, eli sellaiset silmälasit tätä lukiessa, heh, vaikka kaikki suuritöisin on onneksi takana. Toipumiseen menee aikansa :). Hyvä, kun ette vedä itseänne piippuun, vaan ymmärrätte tehdä muutakin. Me ollaan sen verran maanisia luonteeltamme kai, että tämä viisaus meinaa välillä unohtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kun on jokusen kerran joutunut asumaan remontin keskellä, niin tämä tapa, jossa saa asua muualla, tuntuu huomattavan helpolta :-D Kyllä mekin ollaan luonteeltamme sellaisia, että kun tehdään, niin tehdään prkl, mutta kun on tullut etukäteen hankittua jotain lippuja ja sovittua menoja viikonlopuille, niin onhan se mentävä. Eikä sanota ei jos joku pyytää kylään. Arki-iltoinakaan ei pääosin olla jätetty normaaleja harrastuksia väliin. Mutta kyllä sitten kun keittiö on toimitettu, pitää alkaa painaa vähän tiiviimmin raksalla että saadaan valmistakin. Tsemppiä teille vielä jäljellä olevaan remonttiin!

   Poista
 2. Kyllä teillä iso remontti on menneillä. Keittiöstä tulaa varmasti kaunis. Kiva seurata remonttia, kun ei toistaiseksi itse tartte tehdä. Jaksamista remonttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt keittiö seisoo paketeissa olohuoneessa. Tänään oli jaksaminen vähän koetuksella kun mun ohjelmassa oli 2 tuntia pelkkää katon ja seinien pesemistä :-(

   Poista
 3. Sattuuhan sitä, mekin kannettiin lipasto toisesta huoneesta olohuoneeseen. Mutta ei se sitten siihen väliin mahtunutkaan mihin ajattelin, joten takasin se piti kantaa. Meillä kylpyhuoneremontti meneillään ja putkiliikekin tuossa jo kävi. https://www.lvi-tec.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku saattaisi tosiaan kuvitella, että kyllähän ihminen ymmärtää tarttua mittanauhaan ennen kuin tarttuu toimeen, mutta näin ei välttämättä todellakaan ole :-D Toivottavasti kylppäriremontti sujuu/sujui hyvin!

   Poista