torstai 21. marraskuuta 2019

Sisustusinhokit

Vaihteeksi jotain muuta kuin remonttia! Hyvä hyvä huutavat lukijat ja huitovat suuria karvaisia käsiään. Mistä ihmeestä tuo juttu muuten on? Noniin, asiaan. Vanha Jäärä tykkää katsella Instagramin sisustuskuvia, sisustusblogeja ja sisustuslehtiä. Niistä pääsee jokseenkin jyvälle, mikä on milloinkin "in" vaikkei trendien seuraaminen sinänsä Jäärää tietenkään kiinnostakaan. Ja nämä muodissa olevat asiat ovat joskus kyllä ihan älyvapaita ja suoraan sanoen rumia. Tässä Top5 inhokkini tällä hetkellä. Tietenkin ilman kuvia - vähän noloa lainata jonkun kuvaa vain haukkuakseen sitä. Mutta jos ette tunne kyseisiä konsepteja, löydätte ne varmasti googlen kuvahaulla. Ohessa siis omia kuvia vastaavista esineistä, jotka miellyttävät enemmän minun silmääni.

1. Ehdoton ykkönen on makramee-seinävaatteet. Että joku ripustaa seinälle jonkun epämääräisen lankasykkyrän?!?! Makrameen solminen voi olla mukavaa puuhaa, jos on siihen taipumusta, mutta suosittelisin tekemään lähinnä amppeleita ja kauppakasseja, joilla nyt sentään olisi jonkinlainen funktio. Ensin luulin, että ihmiset ripustelevat omia makramee-harjoitelmiaan seinille, mutta sitten ymmärsin tyrmistyksekseni, että monet jopa maksavat muiden solmimista makramee-hirvityksistä.Väliaikaiseksi akustointiratkaisuksi tarkoitettua mattoa on katseltu seinällä kohta 9 vuotta. Ilmeisesti se miellyttää silmiämme.


2. Pampaheinä ja muut pölynkerääjät. Jos haluaa välttämättä "somistaa" kotiaan heinillä, niin niitä saa Suomen luonnosta ihan ilmaiseksi. Täällä Etelä-Suomessa sesonki on edelleen menossa. Jotkut kuitenkin haluavat, että niitä raahataan jostain toiselta puolelta maapalloa kukkakaupasta ostettavaksi. Kuivakukatkin ovat kuulemma tulossa muotiin. Huh, muistan elävästi ne 70- ja 80-luvun pölynkerääjät. Voitaisiinko jättää ne historian hämärään!


Elävätkin kasvit kyllä keräävät pölyä, mutta muuten hakkaavat kuivakasvit mennen tullen.


3. Nahkavetimet. Haha, en tarkoita nyt mitään Tom of Finlandin prätkäpoikien asuja vaan kaappien vetimiä. Mahtava esimerkki siitä, miten epäkäytännöllisyys ja epämääräisyys lyövät kättä. Etenkin sellainen vedin, jossa nahkalenksulla on vain yksi kiinnityskohta on varmasti tosi huono käyttää. Ja montako vuotta mahtavat nämä vetimet kestävät käytössä ennen kuin lötkistyvät ja hapertuvat? Eivät ole myöskään vegaanin valinta.Sainpas yhden remppakuvankin tänne ympättyä, hähää.


4. Riisipaperivalaisimet. Jääkööt nämäkin valaisemaan historian hämäriä vuosikymmeniä. Jos riisipaperi tehdään todellakin riisistä, on se myös sangen epäekologinen valinta. Vai tehdäänkö riisipaperi riisintuotannon hukkamateriaalista kuten varsista ja lehdistä? Kertokaapa joku jos tiedätte, googlaamalla en tähän saanut selvyyttä. Vaikuttaa siltä, että kukaan muu ei ole yrittänytkään riisipaperin valmistusta googlettaa, koska sain tulokseksi vain ruokareseptejä.


En minä riisipaperivalaisimen muotoa vastusta, pyöreähän on hyvä muoto.


5. Venetsia-tuoli. En ymmärrä edes tuolin nimeä. Miten niin karmea tuoli onkin saanut jonkinlaiseen tyylihuonekaluun viittaavan nimen? Kyseessä on siis se 80-luvun suosikki, jossa on metallirunko ja puukehyksinen rottinkipunoksinen istuin ja selkänoja. On ihan suurinta hottia nyt. Jotkut asiat näyttivät hyviltä ollessaan ensimmäistä kertaa muodissa, mutta tämä tuoli ei kuulu niihin. Oli ruma silloin ja oli ruma nyt. Plus että se rottinkipunoshan ei varsinaisesti kestä käyttöä...Vähän paremmin aikaa ja käyttöä kestävää tuolimuotoilua...


Makuasioistahan voi vain kiistellä, joten kertokaapas kommenteissa mitä itse tykkäätte näistä trendeistä.6 kommenttia:

 1. Muistelisin, että silloin aikoinaan Venetsia-tuoleista varoitettiin lapsiperheissä helposti keikkaavina eikä niiden puhdistuskaan varmasti ollut helppoa.

  Riisipaperivarjostimen omistin opiskeluaikanani 70-luvulla, mutta enää en huolisi. Pölyjäkään siitä ei saa helposti pyyhittyä.

  Kanssasi samaa mieltä olen myös kuivakukista ja heinistä enkä innostu makramee-seinävaatteestakaan. Kaikki tekstit sisustuksessa on myös nounou. Kuormalavoista kyhätyt huonekalut taitaa jo tällä erää olla out.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot selvästi mun sisustuksellinen sukulaissielu :-) Luulin kirjoittaneeni kuormalavoistakin aikaisemmin, siksi tämän jutun otsikossa oli alun perin "osa 2" mutta näköjään kuormalavat (ja muutama muu inhokki) onkin jäänyt luonnoksen asteelle. Tekstien typeryydestä on mulla ihan oma juttunsa ;-)

   Nyt muistan myös että niistä hiivatin Venetsia-tuoleista aina pisti joku tikku pyllyyn tai kylkeen :-( Taisi ne aika kiikkeriäkin tosiaan olla.

   Poista
 2. Hassua, minulla on luonnoksissa ihan samantapainen juttu trendeistä, jotka eivät kolahda. Luonnos ollut tehtynä jo pari kuukautta, mutta kuvat puuttuvat. Yksi sama on listalla kuin sinullakin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, anna tulla vaan :-) Voi olla että sun listalla on sellaisia jotka voisi olla kans mun listalla, mutta en nyt listannut kuin 5. Onko näistä mun Top5:stä joku sellainen, joka sun mielestä onkin tosi kiva?

   Poista
 3. No, ei ollut sinun listalla yhtään suosikkiakaan. Jätän tuon yhteisen inhokkimme vielä arvoitukseksi... Jahka saan julkaistua oman postaukseni 😉

  VastaaPoista