perjantai 3. maaliskuuta 2017

Artisti maksaa -miniloma

Käytiinpä tuossa viime viikonloppuna pikku lomalla Karhulan suunnalla. No, ei se kyllä lomasta käynyt kummallekaan. Se oli sellainen artisti maksaa ja vaimo valvoo tyyppinen rykäisy. Syynä lomaan oli Mr Vanhan Jäärän teinivuosien bändin Admiren yhden keikan 30-vuotisjuhlakiertue paikallisessa Sam's Pubissa.Matkaan lähdettiin lauantaiaamuna. Matkalla poikettiin Loviisassa syömässä oikein hyviä leivonnaisia Cafe Vaherkylässä


ja ostamassa miltälie katumarkkinoilta linnunpönttö. Pöntöstä ei nyt kuvaa, ettei tule liikaa pönttöjä tähän kirjoitukseen...huomaat kohta mitä tarkoitan.

Karhulassa bändin jätkät aloittivat roudaus- ja sound check -toimenpiteet ja basistin vaimo lähti Citymarketiin ja Rajamarketiin shoppailemaan. Tämä on se artisti maksaa osuus. Vaikka ihan itsehän minä ostokseni maksoin, mutta yhteistaloudessa vaimon shoppailut ovat kuitenkin pois miehen seuraavan viikon ruokakiintiöstä. On yllättävää miten paljon kaikkea kivaa ja hyödyllistä voi löytää tuikitavallisesta Citymarketista kun sen tarjontaan perehtyy huolellisesti. Myös jotain outoa ja yllättävää voi löytyä esimerkiksi wc-tiloista kuten tämä jonkun ylihygieenikon petaama pönttö.


Ostin silmälasien päälle laitettavat aurinkolasit, jumppahousut ja -rintsikat. Rajamarketista löytyi yksi pikku tuliaisjuttu erään ystävän lapselle. Sitten katsoin parhaaksi suunnata kohti hotellia, koska muut lähistön kaupat ovat luokassa Asko ja Gigantti jne ettei vahingossa innostuisi ostamaan sohvaa tai jääkaappia.

Hotellitarjontaa Karhulassa on yllättävänkin paljon, nykyisin vaihtoehtoja on kaksi, yhdessä vaiheessa jopa kolme. Se luksusvaihtoehto valitettavasti poistui valikoimasta epäilemättä konkurssin takia. Valitsimme nykyisestä tarjonnasta Cumuluksen.

Cumuluksessa sain huoneen, jonka kuva sai Whatsappiin lähetettynä risteilyaiheisia kommentteja.


Jep, Karhula-cruises. Risteilyllä oli viihdettäkin, lähinnä henkilökunnalle. Purettuani tavarat, ajattelin katsella hieman televisiota. Mutta huoneen telkkari ei reagoinut mitenkään kaukosäätimen nappien paineluun ja aggressiiviseen osoitteluun. Mitä tästä opimme...testaa hotellihuoneen telkkaria ENNEN kuin purat tavarat. No, minä marssin respaan ilmoittamaan, että telkkarin kaukosäätimestä lienee paristot loppu. Respaneiti hakee minulle viereisestä huoneesta kaukosäätimen. Se toimii viereisessä huoneessa normaalisti. Vaan eipä toimi meikäläisen huoneessa. Vika on siis telkkarissa eikä kaukosäätimessä. Respaneiti ehdottaa muuttoa viereiseen huoneeseen. En lämpiä ehdotukselle kun tuli purettua ne tavarat...saahan telkkaria säädeltyä historialliseen tyyliin painelemalla telkkarissa olevia nappeja. "Ok, mutta jos muutat mielesi, tule kertomaan" sanoo respaneiti. Minulla ei kestä kovin kauaa huomata, että telkkarin napeista en jostain syystä pysty vaihtamaan kanavaa kuin hotellin infokanavan ja TV1:n välillä. Koska 70-luvullakin oli enempi kanavia, päätin mennä respaan kertomaan muuttuneesta mielestäni.

Eihän siinä sitten muu auttanut kuin aloittaa muutto-operaatio huoneesta 139 huoneeseen 137. Respaneiti auttoi roudauksessa. Olipa hänelläkin siis jotain tekemistä, mistä hän tuntui olevan ihan iloinen. Ei mikään vauhdikas turistirysä tuo Karhulan Cumulus. Tavarat saatiin roudattua ja pääsin katselemaan joltain kanavalta Grammyjen jakotilaisuutta - melkein yhtä hyvin olisin voinut tyytyä siihen pelkkään infokanavaan ja TV1:een.

Admiren saatua keikkaa edeltävät toimenpiteet valmiiksi, lähdimme kakkoskitaristi Maden ja hänen vaimonsa kanssa oikein Kotkan keskustaan syömään, syystä että Karhulasta ei löydy kuin pari pizza-kebab-paikkaa. Ravintola Canttiinin annoksissa oli kussakin noin puoli kiloa perunaa eri muodoissa, mutta muuten sapuska oli ihan ok.

Sitten taas hotellille juomaan pussikaljaa ja katsomaan telkkarista Avaraa luontoa. Kahdeksan maissa suuntasimme keikkapaikalle, keikan oli tarkoitus alkaa kymmenen maissa. Meikäläisen ohjelmassa pari tuntia epäluontevaa seurustelua puolituttujen ja tuikituntemattomien kanssa, Mr Vanhan Jäärän osalta sama homma, mutta korkeampi tuttuuden aste. Jännitys hiukan tiivistyi, kun säveltäjä-ykköskitaristi Vesku ja rumpali Timmy olivat olleet katsomassa Kotkan Titaanit - Imatran Ketterä -jääkiekko-ottelua kannattaen eri joukkueita eikä kumpaakaan kuulunut paikalle. Lopulta saapui Vesku, mutta Timmyä ei vaan näkynyt ja huolestuimme hajosiko bändi urheilullisiin erimielisyyksiin. Näin ei kuitenkaan onneksi käynyt vaan koko bändi saatiin kasaan suht hyvissä ajoin ennen keikkaa.

Sitten reilu tunti armotonta kasariheviä tai stadionrokkia pubimittakaavassa...kaljuuntuvien miesten tukkaheviä...ihan mitä vaan. Tässä näyte, jossa näkyy paljon riehaantuneita naisfaneja - kuten kunnon bändin keikalla pitääkin.


Minä fiilistelin, valokuvasin ja videoin. Ja kertaalleen poseerasin itsekin.

Ja naureskelin, kun tuli mieleen että Made näyttää ihan Leonardo di Capriolta The Revenantissa ja katselee huolestuneena ympärilleen, että hyökkääkö se karhu taas jostain (karhujahan Karhulassa tietenkin on joten huoli ei lie täysin aiheeton).Keikka oli ohi vähän klo 23 jälkeen ja sitten yritettiin saada itse kunkin pulssi hieman tasaantumaan ennen Cumulukseen vetäytymistä. Loppujen lopuksi olimme hytissämme sammuttamassa valoja hiukan yhden jälkeen. Uni tuli basistin vaimolle hiukan viiden jälkeen rauhoittavasta lääkkeestä (muustakin kuin parista siideristä) huolimatta. Miten VOI olla niin vaikea nukkua??

Aamiaisella järjestin hauskat kotivideot (vai hotellivideot) tyyppistä hupaa onneksi olemattomalle yleisölle. Laihdutuskuurin seurauksena kaikki housuni ovat muuttuneet enempi hiphopparille kuin rokkarille sopiviksi. Otin kaikkein isoimmat farkut, purin ne ja ompelin ne uudestaan kasaan, jolloin niistä tuli melko lailla pillifarkut. Tämän siis tein hyvissä ajoin ennen hotelliaamiaista. Aamiaisella kumarruin nostamaan lattialle pudottamaani servettiä ja pyllyn puolelta kuului kovaääninen POKS. Ei päässyt paukku vaan "...on pillihousuni haaroista ratkenneet" lauleli armas mieheni Dingoa. Onneksi tuli ostettua Citymarketista ne jumppahousut niin ei tarvinnut lähteä kotimatkalle alkkarit vilkkuen. Cumuluksessa oli muuten jogurttijäätelöä aamiaisella, nam! Sellainen reissu. Päättyi perinteiseen "mä en enää ikinä lähe mihinkään" -fiilikseen vaikka kyllähän se on aina noita rock-tähtiä mukava katsella lähietäisyydeltä, etenkin sitä omaa sellaista!


9 kommenttia:

 1. Hih, varmasti oli huippis reissu teillä! Ja keikka, hyvänen aika kun oli videolla nasta meininki!

  Voihan pöksyt. Teillä tais olla matkassa myös joku Mr. Murphyn sukulainen. Mokoma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tuo vivahteikas reissu! :-) Pöksytkin on nyt korjattu, ompelin sauman kahteen kertaan koneella ja vielä käsin KARHUNlangalla. Kyllä nyt uskaltaa pyllistellä!

   Poista
 2. No mikä ettei, ohan sktä joskus kiva keikalla käydä, sain vaan nuorna miehenä aivan tarpeeksi keikkailusta, kun toimin mixerinä.
  Hyvät tissit, joopa. ;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ois kovin usein jaksanu nuorempanakaan...Tissit? Missä? (.)(.)

   Poista
  2. Tarvittiin ala-asteen opettaja selittään mulle mistä tissit löytyy :-) Heko heko ja nakit silmille sanon mä ;-)

   Poista
 3. Tuo vessapönttö on kyllä huippu. Bakteerikammoinenko olisi ollut asialla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä...se oli kyllä niin pelottava etten uskaltanut koskea siihen vaan menin viereiseen koppiin ;-)

   Poista
 4. Heh! Mahtava kiertue ja mahtava reissu teillä :) Eihän se tosta voi paljon paremmaksi muuttua. Hotellihuoneen sisustus ehkä - mut toisaalta, mitä sillä on väliä, siellähän vaan nukutaan (?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, samahan se on missä nukutaan...tai kukutaan ;-) Veikkaan kyllä, että jos Rollareilla tms on vaimoja mukana kiertueella, vaimot eivät shoppaile Citymarketissa :-D Mutta siihen sarjaan vielä matkaa...

   Poista