torstai 8. joulukuuta 2016

Täyttä hönkää kohti joulua

Minulla on jo vuosikaudet ollut valmis vastaus lapsille, jotka kysyvät:"Mikä on parasta aikuisena olemisessa?" Koska kukaan lapsi ei ole harmikseni innostunut tätä minulta kysymään, kerron vastauksen teille aikuisille vaikka tekään ette sitä ole minulta valitettavasti kysyneet (ettekä luultavasti edes halua tietää vastausta). Parasta aikuisena olemisessa on se, että voi syödä karkkia ennen ruokaa eikä kukaan kiellä. Sittemmin olen keksinyt pari muutakin hyvää puolta, jotka sattumoisin liittyvät ajankohtaiseen aiheeseen eli jouluun. Voi ostella itselleen kaikenlaista kivaa joulun alla ja ottaa sen saman tien käyttöön eikä tarvitse pakata sitä ja odottaa jouluun asti. Voi myös päättää mihin aikaan jouluna syödään ja mihin aikaan avataan lahjat. Voi tätä aikuusuuden riemua!

Jääräpariskunta on kierrellyt erilaisilla joulumarkkinoilla oikein urakalla ja kunnostautunut  suomalaisten pienyrittäjien ja käsityöläisten tukemisessa. Eikä tarvitse odottaa jouluun asti voidakseen ottaa käyttöön esimerkiksi seuraavat tavarat - joista kaksi kolmesta onkin jo otettu käyttöön.

Pitkään etsiskelemäni Poiju-voiveitsi löytyi Kaapelitehtaalta Ornamon Design-joulumyyjäisistä. Hyvä että löytyi, sillä tekijä (Studio Smoo) kertoi jo lopettaneensa tuotannon ja myi minulle vihoviimeisen mustan veitsen.

 
Korjaamon joulumyyjäisistä taas löytyivät nämä viehkeät Omstartin  uusiotuotokset. Korvikset on koeajettu, mutta Mr Vanha Jäärä ei ole laittanut kravattia töihin ihan vain solmioneulaa testatakseen. Tekijän mukaan solmioneulan paikallaan pysyvyys on testattu ääriolosuhteissa eli opiskelijabileissä. Luotamme tähän testiin huomattavasti enemmän kuin mihinkään rengastesteihin!

 
Olemme siis päästäneet itsemme aivan hunningolle ja luonteemme rappiolle. Mitä huligaaneja meistä vielä eläkeikään mennessä tuleekaan! Jouluaattonakin aiomme alkaa valmistella jouluateriaa jo heti joulurauhan julistuksen jälkeen ja syödä jo alkuiltapäivästä. Törkiää! Jouluaattohan on tarkoitettu lasten ja useimpien aikuistenkin karaisemiseen ja kiusaamiseen sillä, että ateriaa ja lahjojen avaamista venytetään siihen asti kunnes ainakin lapsilla alkaa olla pinna hyvin lähellä katkeamista ja vanhemmat voivat esittää vielä vihoviimeiset uhkailut vitsoista lahjojen sijaan.

Lahjoista puheen ollen en oikein ymmärrä sekä sähkö- että paperipostiin joulukuun alusta alkaen tulvineita mainoksia, joissa kehotetaan ostamaan lahjaksi sitä sun tätä sieltä ja täältä. Jos minäkin jouluhössötyksen vihollisena numero yksi olen hankkinut kaikki lahjat marraskuun aikana (yksi lahja tuli kyllä ostettua jo suunnilleen maaliskuussa), niin kai nyt kaikki jouluhössöttäjät ovat ostaneet lahjat jo elokuussa? Mitä tässä nyt enää joulukuussa kannattaa mainostaa? Vai keskittyvätkö jouluhössöttäjät vain pystyttämään tekokuusta olkkarin nurkkaan hyvissä ajoin, jotta lahjaostokset voi sitten hoitaa viime tingassa, jotta päästään asiaankuuluvaan paniikkitunnelmaan?

Yksi pieni hössötys Vanhan Jääränkin villitsee jo ennen joulua. Amaryllikset, joita sitkeästi kutsun amarylliksiksi, vaikka ne ovat kuulemma ritarinkukkia. En tiedä mikä se amaryllis sitten on, ehkä jotain ihan muuta. Tämä yksilö on Plantagenin mukaan valkoinen.

 
Mikäli Plantagen alkaa joskus myydä maalia, kannattaa värikarttoihin suhtautua enempi harhaanjohtavina kuin etäisestikään suuntaa-antavina.

Rauhaisaa joulun odotusta, älkää hössöttäkö!
10 kommenttia:

 1. Kivat noi korut. Mullakin on lusikkakaulakoru. Toi tähti on kaunis. Mäkin ostin joululahjan itselleni, enkä paketoinut sitä, vaan otin heti käyttöön. :) Vanhana saa tehdä noin !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, yksi vanhuuden monista (?) eduista! Kroppa saattaa vähän reistata nuoruuteen verrattuna, mutta muuten on mukavampaa :-)

   Poista
 2. Et sinä kyllä ihan paatunut joulunvastustaja olekaan kaikista yrityksistäsi huolimatta! Sitä on ehditty jo kierrellä joulumarkkinoilla, hankkia joulukukat ja lahjatkin. Selvästi oikea jouluihminen! :D

  Me olemme myös aika monena vuonna syöneet jo päivällä. Päivällä syöminen tuo mukanaan ihanaa kiireettömyyttä ja silloin ehtii nauttia jouluillasta muissa kuin tiskauksen merkeissä.

  Minäkin olen ostanut itselleni jo kaksi kirjaa, joita molempia toivoin jossain vaiheessa joululahjaksi. Pääasia, että toiveet toteutuivat ;).

  Ihanaa hössötysvapaata joulunodotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä suinkaan vastusta joulua vaan sitä että siitä meuhkataan pari kuukautta etukäteen ja hehkutetaan meuhkaamisen ihanuutta kuuluvasti.

   Meilläkin on peräti 5 kirjaa ostettuna ja niitä saa alkaa lukea vasta jouluna :-)

   Poista
 3. Olisivatkohan nuo mainokset tehty minulle 😮 Vaikka kuinka päättäisin muuta niin aina menee suunnittelut ja hankinnat kuitenkin viimeiselle viikolle. Aivokapasiteettini ei ilmeisesti kykene käsittelemään jouluun liittyviä asioita vielä marraskuussakaan.
  Onnittelut veitsestä ja koruista. Kivoja löytöjä kaikki.

  VastaaPoista
 4. Kivoja ostoksia :)

  Tänä vuonna olen (ainakin tähän saakka, kop kop) onnistunut melkoisen hyvin ignooraamaan kaiken jouluun liittyvän. Että kun en vietä mitenkään, niin ei kiinnosta mitenkään, niinku edes veetutusmielessä. Toivottavasti linja pitää loppuun asti :))

  VastaaPoista
 5. Todella upea tuo Ornamon voiveitsi. Onko tuo puinen voiveitsi? Ystäväni käyttää paljon keittiössään puisia välineitä. Tietääkseni hän ei ole itse niitä tehnyt vaan ostaa usein tietyn yrityksen keittiötarvikkeita koska kokee niiden olevan laadukkaita ja kestävät pitkään käytössä https://www.ewood.fi/keittiotarvikkeet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se OLI keraaminen voiveitsi...Putosi nimittäin lattialle ja meni rikki :-( Puisien kanssa ei olisi sitä ongelmaa...on mulla puisiakin voiveitsiä, mutta ei sellaista, joka seisoisi tuolla lailla pystyssä. Pitäisi varmaan itse opetella veistämään :-)

   Poista