torstai 22. joulukuuta 2016

Jouluviikon aikataulu

Niin se vaan joulu tulla jollottaa ja Vanhan Jääränkin on pitänyt alkaa tarttua toimeen, jotta pääsee sitten hyvillä mielin joulukirkkoon ja joulurauhan julistusta (telkkarista) kuulemaan. Olen muuten aina miettinyt, että ymmärtäisikö kukaan ruotsalainen siitä vankalla varsinaissuomalaisella aksentilla lausutusta keskiaikaisesta ruotsinkielisestä joulurauhan julistuksesta mitään (I morgon, vill Gud jne...)? Tunnistaisiko edes ruotsin kieleksi?

Olen ymmärtänyt, että joissakin kodeissa on kovasti vilinää vilskettä ja helinää helskettä ja äidin hommat on niin kiireiset niin että taatto, taatto läksisi mieluiten innoissaan lähipubiin joulu-joulukaljan hankintaan. Meillä puuhastellaan pikkuhiljaa, tähän malliin:

Tähän mennessä tapahtunutta:

Viime viikon sunnuntai:
Hän: Sahasi joulukuusen oikean mittaiseksi, kantoi sen sisään ja asensi jalkaan.
Minä: Yritti olla vaikuttamalta kovin krapulaiselta ja oli auttavinaan em. operaatiossa. Palellutti pyllyään istumalla tunnin pihalla värkkämässä tämän joulun fix idétään havuköynnöstä.

Maanantai:
Hän&minä: Kävi jumpassa ihmettelemässä, että onpas paljon väkeä tehnyt pikaisen joulunalus-ryhdistäytymisen. Koristeli joulukuusen.Tiistai:
Hän: Kävi hankkimassa Vege Jäärää varten vegaanisia laatikoita (Prismasta sai). Imuroi ihan normaalisti.

Minä: Jatkoi havuköynnöksen värkkäämistä ja sai sen valmiiksi ja paikoilleen. Väisteli imuria. Törmäili joulukuuseen. Teki kauppalistan keskiviikkoa varten.Keskiviikko:
Hän&minä: Kävi toimittamassa pienemmän kummipojan lahjan. Kävi kaupassa. Menetti hermonsa (tältä ei voi välttyä joulun kauppareissulla, ikinä) koska maustekurkut olivat loppu ja säilykekatkarapuja ei löytynyt kaupan valikoimista ollenkaan.
Minä: Pesi vessat. Ihan normaalisti, en tällä lailla. Kuva ei liity joulusiivoukseen, jota meillä ei todellakaan harrasteta, vaan lorisevan vessanpöntön äänilähteen paikallistamiseen.Torstai:


Minä: Kävi kampaajalla. Ilahtui kovasti saadessaan kampaajalta joululahjan. Söpöintä siinä oli pöllöpussin lisäksi itse kampaaja, joka hiippaili antamisen iloa puhkuen takahuoneesta ojentamaan lahjaa ja halaamaan asiakastaan. Mun kampaaja on ihan ihana! Tästä mun perus-mies-insinöörin hiustyylistä ei ikinä arvaisi, että olen jonkun kampaajan vakioasiakas.


Minä jatkuu: Kävi toisessa kaupassa hakemassa maustekurkun (siis huom: yhden kurkun. Eilisen kaupan kurkkutynnyrissä killui vain puolikas) ja katkarapupurkin. Kävi rautakaupassa hakemassa lisää rautalankaa - jos vaikka tekisi havukranssinkin. Herätti hilpeyttä yrittämällä ottaa selfien rautakaupan joulupukin kanssa. Ystävällinen remonttireiska tuli apuun.


Vielä tapahtumatonta mutta suunniteltua: 

Torstai-ilta:
Hän&minä: Käy toimittamassa isomman kummipojan lahjan. Vie kynttilän isäni haudalle ja todennäköisesti kiroilee ruuhkaa Kehä I:llä.


Perjantai:
Hän&minä: Käy saunassa. Ihmettelee saako posti tuotua joulukortit pääsiäiseen mennessä, koska yhtään ei ole vielä tullut. (Meillä Kusti on polkenut hyvin satunnaisesti ja huomattavalla viiveellä viime aikoina)
Hän: Keittää porkkanoita, perunoita ja punajuuria salaatteja varten.
Minä: Leipoo piparkakkuja - valmistaikinasta tietenkin.

Lopuksi toivotetaan blogin kaikille lukijoille riemullista joulujuhlaa!

Slutligen tillönskas bloggens samtliga läsare en fröjdefull julhelg!5 kommenttia:

 1. On siis ainakin yksi talous omamme lisäksi, jossa ei joulusiivota. Melkein on stressannut kun yhtäällä pestään ja silitetään vaatekaappien koko sisältö joulua varten ja toisaalla hinkataan kynnyksiä. Meillä ei joulua vietetä vaatekaapissa eikä koko garderobia ole mahdollisuus muutaman päivän aikana käyttääkään (voi toki olla, että vaatteita on liikaa...) eikä kynnyksiäkään ole kuin kolme, pitäsköhän ne vielä hinkata tolulla? Huh huh! Mutta god jul i alla fall! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä jo ihmettelin että käskeekö pomo meitä viettämään joulua komerossa kun olin lukevinani sen tänään lähettämästä mailista:"...enjoy the time in your closet!" Mutt siinä lukikin "with your closest". ;-) Ei siivota eikä olla komerossa! Rentoa joulua!

   Poista
 2. Meillä siivottiin, mutta loppujen lopuksi ihan normisiivot, ei mitään vaatekaappeja eikä kynnysten kiillotusta. Nyt huilaan kuumeessa - TAAS 😣
  Hyvää joulun jatkoa sinne Jäärälään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei taas kuumetta sulla!! :-( Ei sentään aiheutunut kynnysten kiillotuksesta. Hyvää joulun jatkoa Tuulentupaan ja koitahan parantua!

   Poista
  2. Kyllä valitettavasti. Olisko oikein influenssa tällä kertaa. Mutta joo, ei aiheutunut kynnysten kiillotuksesta 😃

   Poista