perjantai 22. tammikuuta 2016

Ystäväkirja-haaste

Taas pukkasi haasteen, mikä aina helpottaa elämää, kun ei tarvitse itse keksiä aihetta. Kiitos Jaana Romuaarteeni-blogista! Haaste on alun perin kotoisin Napsahduksia-blogista. Haasteen säännöt löydät tämän postauksen lopusta.

Haasteessa vastataan ystäväkirjamaisiin kysymyksiin. Ystäväkirjatkin ovat hauskoja, mutta eivät voita Minä-vihkoa. Ai mitä? Kun Vanha Jäärä oli yläasteella (ja oli itseasiassa siis Nuori Jäärä), muotia oli Minä-vihko. Se on ystäväkirjan kehittyneempi versio, jossa valmiin templaatin täyttämisen sijaan saa kertoa itsestään kollaasimaiseen tapaan aivan omin kuvin ja sanoin. Kuinka sattuukaan, minulla on vielä tallella Minä-vihkoni vuosilta 1981-1982. Vihko kiersi niin ahkeraan myös rinnakkaisluokkalaisten keskuudessa, että täytyy tunnustaa, ettei minulla tänä päivänä ole aavistustakaan keitä jotkut vihkoon kirjoittaneet ovat. Silti se on ihan älyttömän ihana muisto varhaisilta teinivuosilta.

 Yksi poikakin oli eksynyt Minä-vihon täyttäjien joukkoon.

Sitten asiaan ja vastaamaan kysymyksiin.

1. Pituutesi ilman korkkareita?
Onko tämä kompakysymys? Tietenkin 9 cm vähemmän kuin korkkareiden kanssa, buahhahhahaa :-D Leikki sikseen, oikea vastaus on: kohta 170 cm. Viranomaisten toimesta minut on mitattu viimeksi joskus 80-luvulla, jolloin tulos oli 165 cm. Viime joulun alla olin kuitenkin silmämääräisesti selkeästi pidempi kuin kouluviranomaisten 166 cm pituiseksi julistama teini. Sen mukaan alan siis vanhemmiten lähestyä 170 cm:n rajaa. Piti siis oikein tarkistaa kotona. Rautakaupasta ostetun raksamitan mukaan pituuteni on jossain 165 ja 166 sentin välillä - villasukat jalassa.2. Lempinimesi ja mistä se on peräisin?
Virallisen nimen lyhennelmä. 80-luvulla Pohjois-Tapiolan koulupiireissä minut tunnettiin myös erilaisilla väännöksillä kuten Kimi, Rimi, Rimilla (Kakkonen) ja Kamssu. Ei niin lempinimiä olivat myös Kamomilla ja Kammomilla.

 Minä ekaluokalla ja ysiluokalla. Permanentti oli kova sana 80-luvulla -lyhyessäkin tukassa.

3. Minkä ruoan valitset lauantai-illalle jos ei tarvitse miettiä kaloreita?
Viikonloppuisin meillä ei yleensä mietitä kaloreita muutenkaan. Mutta ei meillä myöskään syödä ruokaa iltaisin, koska viikonloppuisin ja lomilla mennään yhdellä pääaterialla. Lauantaipäivälle valitsen mielelläni aterian vaikkapa intialaisessa tai nepalilaisessa ravintolassa, jotka kaiketi eroavat toisistaan kuin suomalainen ja ruotsalainen perinneravintola eli eivät juurikaan.

 Nepalilaisia herkkuja

4.TOP4 asiaa, joita arvostat eniten ystävyydessä?
Olisi mielenkiintoista tutustua ihmiseen, joka vastaisi tähän esim. epärehellisyyttä, epäluotettavuutta, pitkävihaisuutta ja huumorintajuttomuutta. Em. vastausten käänteisarvojen lisäksi sanoisin, että en taida arvostaa ihan totaalista rehellisyyttä ystävyydessä. Pikemminkin tietynlaista hienotunteisuutta. Jos ystäväni mielestä mieheni on täysi mulkqvisti ja oma vaatemakuni on säälittävän huono, en välttämättä halua kuulla ystävältäni viiltävän rehellistä analyysiä näistä asioista. Toisaalta eräänlainen suoruus olisi tärkeä asia etenkin naisten välisessä ystävyydessä, miehiltä se luontuu helpommin (koska miehen aivot toimivat yksinkertaisemmin ihmissuhdeasioissa). Useinkin käy niin, että naiset ylitulkitsevat toista ihmistä ja jäävät miettimään "suuttuikohan se nyt jostain?" tai ottavat itse herneen nenäänsä aivan turhan takia. Usein olisi paras heti kysyä, että "mitä sä oikein tarkoitit tuolla vai tarkoititko yhtään mitään?" eikä jäädä murehtimaan tai murjottamaan.

5. Telkkarista: Moderni perhe, Kimmo, Salkkarit, Greyn anatomia vai Hottikset?
Täytyy ihmetellä tässäkin kohtaa, että onko tämä kompakysymys. Eihän tässä ole yhtään mitään järjellistä katsottavaa?! Ja mikä/kuka hiivatti on Kimmo? Kimmo?!? Nevöhööd. Greyn anatomiaa varmaan teoriassa voisin katsoa, koska olen kyllä aikoinani katsonut Tehistä ja Chicagon lääkäreitä. Modernia perhettä itse asiassa yritimme katsoa, mutta se oli säälittävän huono ja lopetimme muutaman jakson jälkeen. Ja Hottikset?! Hrrrhh (kauhun väreitä). Tosi-tv-sarjat, joissa wanna be-julkkikset esittelevät pärstäänsä ja sen takana vallitsevaa tyhjiötä eivät ole Vanhan Jäärän juttu. Anteeksi. Olen sitä mieltä, että vaikka joku on ängennyt itsensä ehdoin tahdoin julkisuuteen, häntä EI saa suomia sanan säilällä aivan surutta. Mutta kun en nyt maininnut ketään yksittäistä minkään sarjan osallistujaa, niin annettakoon minulle ilkeä kommenttini anteeksi.

6. Rakkaimmat harrastuksesi ja onko sinulla haaveissa aloittaa jotain uutta harrastusta?
Viime viikolla tulikin esiteltyä henkisten voimavarojen laturini eli käytännössä rakkaimmat harrastukseni. Aina on haaveissa kokeilla jotain uutta tanssilajia tai alkaa harrastaa paritanssia enemmän kilpatanssivinkkelistä (keep dreaming darling...Mr Vanha Jäärä kun on entinen kilpatanssija). Bollywoodia tai irkkutanssia olisi kiva kokeilla. Mutta saisi nyt ensin nilkan kuntoon, jotta voisi harrastaa edes noita nykyisiä lajeja! On se jo paljon parempi, kiitos kysymästä!

 Flamenco-uran huipentuma Espoon kulttuurikeskuksen Tapiola-salissa.

7. Haaveita, joiden toivot toteutuvan lähitulevaisuudessa?
Itsellä on oikeastaan jo kaikki jos vaan saisi sen nilkan kuntoon ja pysyisi muuten suht terveenä. En osaa haaveilla kenenkään muun puolesta, mutta toivon, että Jäärä Junior suoriutuisi kunnialla yo-kirjoituksista ja pääsisi haluamaansa opiskelupaikkaan.

8. Hattaraa vai pehmistä?
Seuraa traumaattinen lapsuusmuisto: Lapsena katselin silmät pyöreänä hattaroita Lintsillä. En ollut koskaan maistanut sellaista, joten pyysin sellaista ja sainkin. Pettymys oli kauhea, ihanan näköinen pinkki pilvi olikin ylimakeaa ja jymähti suussa sitkeäksi kikkareeksi. Sen sijaan "Mmmm...pehmistä..." Lausutaan, kuten Homer Simpson sanoo:"Mmmm....beer..."

9. Ripsiväri, kestoripset vai naturel?
Naturel, paitsi juhlatilaisuuksissa ripsiväri, joka ehtii yleensä jymähtää putkiloonsa juhlatilaisuuksien välillä.
 Minä en koreile ripsillä vaan roikkuvilla korvakoruilla, joita on useita kymmeniä pareja.

10. Mottosi?
Viitaten kohtaan 7: What you don't have, you don't need it now. Se oli U2:n biisistä Beautiful day. Jaa joo ja töissä: Älä koskaan aliarvioi kuulijan tietämättömyyttä aiheesta.

En kehtaa samoja blogikavereitani aina rassata haasteilla, joten tarttukoon tähän ken haluaa. Jos tarttuu, niin kysymykseen 5 voisi vastata yksinkertaisesti kertomalla, mitä katselee telkkarista - jos mitään. Kimmo???

Haasteen säännöt:

Voit kopioida nämä säännöt postaukseesi.
Kiitä haasteen antajaa ja mainitse Napsahduksia-blogi 
haasteen alulle panijana.
Vastaa sinulle annettuihin Ystäväkirja-kysymyksiin.
Lisää kuvaksi/kuviksi parhaiten itseäsi kuvastavia kuvia.
Keksi uudet (tai käytä vanhoja :D) kysymykset blogiystävillesi.
Haasta mukaan ihania bloggaaja frendejä.

6 kommenttia:

 1. Näitä vastauksia oli hauska lukea, tykkään kovasti tyylistäsi kirjoittaa! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. No niin, en tiedä Kimmoa, mutta enpä juuri noita muitakaan. Salkkareista ja Greyn anatomiasta olen kuulllut...
  Ymmärrän tanssimaniasi täysin. Vuosikausia tanssia harrastaneena ja eri lajeja kolunneena tiedän kuinka siihen voi jäädä koukkuun. Tosin, aikansa kutakin, en ole ottanut tanssiaskelia viimeiseen kahteen vuoteen lainkaan. Outoa - ennen se oli koko elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika aikaa kutakin tosiaan vissiin. En mäkään lapsen ollessa pieni kerinnyt kauheasti tanssahdella. Onhan tässä toivottavasti molemmilla vielä muutama kymmenen vuotta aikaa alkaa tanssia vaikka mitä :-)

   Harrastaakohan Kimmo tanssia... ;-)

   Poista
 3. Kiitos, näitä oli hauska lukea! :) Olikin ihan eri kyssärit kuin mulle saapuneessa haastiksessa :)

  Minä-vihko? Nevöhööd :) Mutta olisipa ollut paljon kivempi kuin valmiilla kysymyksillä varustetut ystäväkirjat. Vähän luovuuttakin mukana.

  Töllöttimestä. Sano mun sanoneen, että sieltä ei tule juurikaan _mitään katsomisen arvoista. Joskus ykköseltä, kakkoselta, femmalta tai teemalta, siinäpä se :) (itse asiassa meillä ei enää edes näy esim. mtv3 tai nelonen, eikä olla nähty tarpeelliseksi tehdä asian eteen mitään :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväkirjoja on erilaisia - myös virtuaalisia sellaisia :-)

   Mitä enemmän telkkariin ilmaantuu kanavia, sitä vähemmän niiltä tulee katsottavaa ohjelmaa. Miehen serkku ei oppinut pienenä Kemissä telkkarikanavien avulla laskemaan kovin pitkälle, hänen laskuoppinsa kuului: Ykkönen, kakkonen, ruattin ykkönen, ruattin kakkonen. Silloin taisi tulla yhtä paljon katsottavaa ohjelmaa telkkarista kuin nykyään ;-)

   Poista