perjantai 25. joulukuuta 2015

Ihan sukkana

On tämä bloggaajan elämä kovaa. Kun muu kansa suuntaa joulukirkkoon, bloggaaja istahtaa koneen ääreen ja ryhtyy töihin. Onpahan eukko ainakin vähän aikaa pelaamatta änkkäreitä tuumaa Mr Vanha Jäärä ja yritti vihjata liiallisesta vihaisten lintujen pelaamisesta joululahjallakin.


Koska olen joutunut istumaan sohvalla lepuuttaakseni vihoittelevaa nilkkaa, vihaisten lintujen lisäksi ovat viuhuneet sukkapuikot. Kummipoika sai makkaravarsisukat söpöihin makkarasääriinsä.


Hyvin näyttää maistuvan myös lahjaksi hankkimamme auto - sitä en sentään sohvan nurkassa sorvannut itse.

Kummipoika ei ehkä vielä osaa sukkia itse arvostaa, mutta sitäkin enemmän villasukista ilahtui ystäväni, jolle joulua edeltävänä perjantaina lupasin kutoa villasukat, mutta en todellakaan luvannut niitä vielä jouluksi. Mutta äkkiäkös ne syntyivät ja aatonaattona poikkesimme soittamaan ovikelloa sukkien kanssa. Harvoin näkee kenenkään ilahtuvan niin suuresti, joten sukkien kutojakin tuli hyvin iloiseksi. Todellista joulumieltä puolin ja toisin.


Eikä tässä vielä kaikki sukkaosastolta. Myös Mr Vanha Jäärä kunnostautui sukkien hankinnassa, näitä hän ei kuitenkaan nikkaroinut itse vaimon palelevia varpaita lämmittämään. Söpöt yösukat!


Sitten sukista kummallisimmat jouluruoat -osastoon. Tein jälkiruoaksi marinoituja luumuja. Eivät näytä kovinkaan houkuttelevilta ja aiheuttavat jälkikäteen konjakkiröyhkyjä (yök), mutta näitä kun vetää aterian päälle, luulisi joulusapuskan sujahtavan sukkana suoliston läpi!

Ettei siis syntyisi suolistossa tällaista Isoa Jytkyä. Tämä on kuulkaas DaCapo-banaanikakku. Ei kieltämättä näytä kauhean houkuttelevalta, menee mämmiosastoon ulkonäkönsä puolesta. Mutta hyvää on.

Lopuksi vielä pakollinen kuva joulukuusestamme. Kuusen latvaa koristaa itse askarreltu kartastotähti, joita esittelin viime viikolla. Tässä tähdessä on paraatipuolella mikäs muukaan maa kuin sirpin, vasaran ja tähden Neuvostoliitto!



Hyvää ja rauhaisaa joulun jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Aww, mitkä makkarasukat <3 Ja muutenkin on sukka on luistanut kauniisti :) Tosi kiva, että on ollut edes jotain kivaa tekemistä siellä epiksessä sohvannurkassa.

    Mä aion tänään (jos muistan) laittaa appelsiininkuoria marinoitumaan, mutten konjakkiin vaan etikkaan. Kuulette ehkä noin parin viikon päästä miksi ihmeessä. Ehkä, katotaan nyt mitä keitoksesta syntyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahaa, odotan mielenkiinnolla mitä sun keitoksesta syntyy :-)

      Poista
  2. Suloiset makkarasukat. Meidät pitää sukissa 84-vuotias isotätini. Ihana Taimi-täti.
    Mielenkiintoinen luumujälkiruoka, hmm. uppoaisikohan täällä meillä?
    Mahtava huonekorkeus teillä! (Kuusikin on nätti.) Kaipaan meidän edellisestä asunnosta juuri tuota korkeutta, sitä ei todellakaan tässä nykyisessä ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korkeassa olkkarissa on ainakin se hyvä puoli, että saa laitettua jättimäisen kuusen. Mutta hyvin vähän ihmiset kuulemma kyselee isoja kuusia vaikka etenkin meidän lähistöllä on paljon taloja, joissa korkeat olkkarit.

      Poista
  3. Itse tehdyt lahjat ja hyödyllisten lahjojen antaminen ovat ihan parasta. Teilläpä on tuuhea, komea kuusi! Mukavia pyhiä ja välipäiviä sinne jäärälään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hauskaa kun villasukille oli oikein tilaus. Kuusi on jopa muhkeampi kuin miltä se näytti myyntipisteessä, joskus niinkin päin :-)

      Hyviä välipäiviä teillekin!

      Poista