perjantai 3. heinäkuuta 2015

En ole koskaan...

Laiskottaa, siksipä menen siitä missä aita on matalin ja tartun haasteeseen, jonka poimin Tarun blogista. Olettekos koskaan leikkineet "En ole koskaan" -seuraleikkiä? Siinä saa pisteen, jos ei ole koskaan tehnyt jotain, mitä vähintään yksi toinen osallistuja on tehnyt. Tämä on pisteetön blogiversio.

Isälläni oli tapana sanoa:"En ole koskaan tehnyt rehellistä työtä!" Arvaattekos mikä hän oli ammatiltaan? Hampuusi? Murtovaras? Huumediileri? Juu ei. Hän oli apulaisprofessori TKK:lla ja dosentti Helsingin yliopistossa, alana matematiikka. Se ei ole rehellistä työtä, ettäs sitten tiedätte. Siitä piste isävainaalle. Tuota paremmaksi en pysty omalla listallani pistämään, mutta yritetään.

1. En ole koskaan käynyt Euroopan ulkopuolella.
Eikö ollutkin shokeeraava aloitus? Kaikkihan lomailevat nykyisin jossain Balilla tai Kuubassa. Isäni olisi kyllä pistänyt tässäkin paremmaksi, hän olisi voinut sanoa:"En ole koskaan käynyt Suomen "vanhojen rajojen" ulkopuolella - enkä lentokoneessa". Miksi mennä merta edemmäs kalaan? Kaukaisin paikka, missä olen käynyt, on Cadiz Espanjassa. En tunne erityistä intoa istua tuntikausia lentokoneessa tai kärsiä jet lagistä - saatikka vielä maksaa siitä. Lisäksi haluan välttää käymistä törkeiden ihmisoikeusrikkoumusten maissa, jotka esim. käytännössä sallivat lapsiprostituution (Thaimaa) tai tuomitsevat homot kuolemaan (Arabiemiirikunnat).


Mr Vanha Jäärä ihmettelee Cadizia.

2. En ole koskaan ollut rapujuhlissa
(Tämäkin tuli mieleen Tarun kirjoituksesta). Älkääkä kuvitelko, että asiahan pitää korjata. Ihmiset kuorivat hengiltä keitettyjä vesinilviäisiä sormet verillä, kiskovat välillä raakaa viinaa ja hoilottavat (ruotsinkielisiä) juomalauluja. Need I say more? Sanon kuitenkin: rapukuvioidut lautasliinat ym. aiheeseen liittyvät tilpehöörit (rapukuvioiset tötteröhatut?)  ovat karmeita!

3. En ole koskaan käyttänyt tekokynsiä
Tämän kopioin suoraan Tarulta kun en oikein keksinyt muutakaan. Mutta totta se on. Omat kynteni ovat jostain tuntemattomasta syystä erittäin vahvat ja hyväkuntoiset, joten en edes tarvitsisi tekokynsiä, mikäli tuntisin tarvetta käyttää pitkiä kynsiä. Vaan kun en tunne, niiden alle vaan menisi kaikenlaista kökköä.

4. En ole koskaan nauttinut kosmetologin käsittelystä
Uusi version anglosaksisesta hevosta ja vettä koskevasta sananlaskusta: Voit viedä naisen kosmetologille, mutta et voi pakottaa häntä nauttimaan siitä. Parhaimmillaan se on tylsää, pahimmillaan erittäin kivuliasta (mustapäiden puristelu). Ennen 40-vuotispäiviä piti oikein varottaa kavereita, että älkää missään nimessä hankkiko lahjaksi lahjakorttia kosmetologille. Nyt ei ehkä tarvitse muistuttaa uudestaan 50-vuotispäiviä varten, kun se on nyt kirjattu tähän.

5. En ole koskaan omistanut lemmikkieläintä
Hau. Elikot ovat söpöjä. En kuitenkaan usko, että niiden tuottama ilo kompensoisi niistä irtoavia karvoja, niiden tuhoamia huonekaluja, niistä huokuvia hajuja, niiden aiheuttamia unettomia öitä ja lopulta niiden kuoleman aiheuttamaa surua. Hauvat ja vauvat ovat parhaimmillaan kun ne kuuluvat jollekulle toiselle ja itse voi vain hetken pitää sellaista sylissä ja ojentaa takaisin kun se alkaa parkua tai paskoa.


Henni-hauva söpöilee

6. En ole koskaan välittänyt lakoista
Enkä tarkoita nyt erilaisia työtaisteluita vaikka en niistäkään niin välittäisi, vaan niitä kellertäviä marjoja, joita pohjoisen ihmiset kutsuvat hilloiksi ja virallinen kasvioppi suomuuraimeksi. Eivät ne pahoja ole, mutta eivät niin hyviäkään, että niiden siementen rouskuttamisen ärsyttävyys alkuunkaan kompensoituisi. Parhaimmillaan lakka on lakkaliköörissä, siinä en koskaan ole törmännyt ensimmäiseenkään siemeneen.

7. En ole koskaan ohjannut mitään vesikulkuneuvoa
Olen ollut kyydissä parissa purjeveneessä ja moottoriveneessä, mutta peräsinkammesta ja ruorista tai mitä ne veneen ratit ovatkaan olen pitänyt näppini visusti erossa. Useiten olen istunut soutaen-olisit-jo-perillä -tyyppisellä perämoottorilla varustetussa soutuveneessä. Olen kyllä soutanutkin, mutta koska soudan erinomaisen toispuoleisesti ja ilman peränpitäjää vene kiertäisi ympyrää, ei tässäkään yhteydessä voida puhua veneen ohjaamisesta.

Suomen Joutsen olisi hankala ohjattava 11-vuotiaalle.

8. En ole koskaan omistanut kosketusnäyttöpuhelinta
Enkä ymmärtänyt termiä älypuhelin. Se, että laitteella voi surffata netissä ja asentaa erilaisia appseja (muitakin kuin ÄPP:n) ei vielä tee siitä älykästä. Vaikka surullinen totuus lie, että moni puhelin hakkaa silti älykkyydessä käyttäjänsä. Minulla ei ole siitä pelkoa (johtuu siis puhelimesta, ei itsestäni). En tosin kyllä omista tätäkään puhelinta, se on työnantajan omaisuutta. Voisin siis jopa sanoa: "En ole koskaan omistanut kännykkää". Tällä muuten luulisi irtoavan jo piste, jos tämä olisi pistekisa.


9. En ole koskaan tapetoinut
Melkein kaikki remonttihommat ovat läheisesti tuttuja, myös Mr Vanhan Jäärän "kannustaminen" lähietäisyydeltä lasketaan omaksi kokemukseksi. Mutta tapetointia lähimmäs pääsin vuonna 1996 kun kuuntelin exän ja ex-appiukon voimallista kiroilua makkarin tapetoinnin yhteydessä. Oli sen verran pelottavan kuuloista puuhaa, etten uskaltanut edes kuunnella, saati katsoa. Taidan pysyä erossa tapeteista jatkossakin.

10. En ole koskaan liikkunut julkisuudessa MELONI - KOKONAINEN -teksti toisen rintani päällä.
Mutta viime tiistaina käytti läheltä kun lauantaina ostetun  melonin punnitustarralappu oli mystisesti tarttunut neuletakin rinnuksiin. Onneksi huomasin asian ennen kotoa poistumista. Vahinko vai Mr Vanhan Jäärän megajäynä...hän ei tunnusta mitään.

Vaan eikö olisi hauskempaa lukea "Olen kerran..." -listaa, jolla on lueteltu tempauksia, joihin oletettavasti hyvin harvat kanssaihmiset ovat kyenneet? Luultavasti listalla on enimmäkseen älyvapaita tempauksia ja surkeita sattumuksia. Tietenkin "Olen saanut Nobelin rauhanpalkinnon,"  "Olen pelastanut naapurin koiran palavasta talosta" ja "Olen perustanut 100 hehtaarin luonnonsuojelualueen" kuuluvat listalle, mutta en odota vastaavia juuri kenenkään listalla näkeväni. Ainoastaan selvin päin tehdyt teot lasketaan - tai korkeintaan rattijuopumuksen rajaa (alapuolelta) hipovassa tilassa tehdyt. Pitäisiköhän olla rohkea ja ryhtyä tällaisen listan laadintaan...lähtisiköhän kukaan muu rohkea mukaan...?


13 kommenttia:

 1. Täällä uusi lukija, Elina! Olen tällä viikolla kahlannut läpi kirjoitukset, sulattelen vielä. Mutta nyt oli heti kommentoiva tuota kosmetogi-juttua. Se voi olla ihanaakin!!! Minä ainakin käy sellaisella ihanalla:). Eikös olisi ihana saada 50v lahjaksi hemmotteluhoito... Ei mitään kamalaa repimistä! Mulla myös 3,6,7 ja 9 tekemättä.
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taidan olla jotenkin miehinen mitä tulee erilaisiin kauneudenhoitolaitoksiin ;-) Mä en tykkää edes istua kampaajalla. Ja musta ei todellakaan ole kivaa jos joku käpälöi mun naamaa vaikkei se sattuisikaan. Onneksi muut naiset siitä tykkää, niin kosmetologit ei jää työttömiksi!

   Onpas sulla ollut luku-urakkaa...mutta kiva kun olet liittynyt näille linjoille!

   Poista
 2. Hauskaa! :D

  Samaistun täysin kohtiin 3 ja 10. Melkein myös nroon 9, koska olen tapetoinut vain kerran. Se jäi viimeiseksi, koska hommahan on aivan peppulista (oli ainakin 1990-luvulla ;), enkä ole tapetti-ihminen muutenkaan. Thaimaassa en ole käynyt, jostain syystä ei ole koskaan edes kiinnostanut ko. maa, mutta emiraateissa kyllä ja muutamissa Afrikan maissa. Ei ole tolkuttoman pitkät lennot, ainakaan pohjoispuoliseen Afrikkaan ;)

  Rapujuhlissa olen valitettavasti joutunut käymään, vaikken niiden pointtia käsitäkään. Toivottavasti ei tartte enää.

  p.s. Meloni oli paras. Pisteet sun miehelle! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Exä on maalitehtaassa töissä ja totesi tuon muinaisen urakan päätteeksi: "Tapetit pitäisi kieltää!" Nykyisin hänen työnantajansa on siirtynyt tekemään myös tapetteja, hui, ei oo sentään lopareita ottanut exä sen takia ;-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Siis "Olen kerran..." listan kirjoittamiseen? Teepä se! Mä oon tässä yrittänyt miettiä sitä listaa, mutta toistaiseksi se on aika säälittävä :-(

   Poista
 4. No niin, aika moni näistä sopii minuunkin: 2, 4, 6, 9, 10. Eipä taida tarvita enää omaa listaa tehdäkään. Kosmetologin käsittelystä en todellakaan nauti! Sain elämäni ainoan paniikkikohtauksenkin kosmetologin käsittelyssä joskus Tallinnassa. Minulle pantiin joku hemmetin naamio ja sitten tyyppi häippäsi... eikä tullut ihan heti takaisin, Naamiossa taisi olla vain nenän kohdalla pieni reikä. Se oli kammottavaa se! Tuo melonijuttu taitaisi olla minun kohdallani, pienirintaisena naisena, hiukan liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löytyi joku muukin joka ei tykkää kosmetologin käsittelystä. Mä en oo saanut paniikkikohtausta, mutta ihmetellyt kyllä, että unohtikohan se mut tänne ja lähti kotiin kun olin joutunut pitkään makailemaan yksin huoneessa mömmöt ja räsyt naamalla

   Poista
 5. Näitä oli hauska lukea. Pitääpä miettiä jos itsekin tekisin listan :)

  VastaaPoista
 6. Teepä, mutta tee ennemmin se "Olen kerran..." lista :-) Mä yritän itse edelleen kasata sellaista, mutta se on niin säälittävä ettei maksa vaivaa julkaista.

  VastaaPoista
 7. Lista tehty ja julkastu plokissain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Luettu. Mielenkiintoinen. Saat mun puolesta kyllä pisteen joka kohdasta. Mutta mitä tohon pitäis sanoa...sä oot tehnyt melkein kaiken töissä! Mun listan ainoa töissä tehty taitaa olla "Olen katsellut Jorma Ollilan nukkuvan" ;-)

   Poista
  2. Mutku mä olin nuorena aina töissä...

   Poista