perjantai 3. huhtikuuta 2015

Puputusta pääsiäisestä

Ette kyllä ikinä arvaisi että Vanha Jäärä on pääsiäisen ystävä. Joulu on enimmäkseen rasittavaa hömpötystä, mutta pääsiäinen on...noh, yhdellä älyttömällä sanalla sanoen: kiva.

Ensimmäistä kertaa vuosiin on tosin tällä kertaa rairuohot jääneet kylvämättä. Ja hei, rairuohon istuttajat, joita blogit ovat pullollaan: siemenet kylvetään, taimet istutetaan. Kai niitä rairuohon ituja sitten jossain myydään kun rairuohon istuttajia kerran löytyy. Ei ole Vanhan Jäärän silmiin osunut valmiiksi idätettyä rairuohoa, nyt olisi sellaiselle kyllä tarvetta. Koko perheen sairastuminen eri asteisiin hengitystietulehduksiin vuoron perään keittiöremontin tiimellyksessä on vienyt vähän mehut pois ja rairuoho ei ole ollut ihan ykkösprioriteetilla. Ja se keittiö ei ole vieläkään täysin valmis, joten loppuraportti siitä aiheesta joskus myöhemmin.

Miksi pääsiäinen on parempi kuin joulu? Siihen on ainakin kolme hyvää syytä.

1. Pääsiäisperinnepöperöt ovat huomattavasti parempia kuin jouluruoat. Niihin lasketaan mignon-munat, pasha ja mämmi. Muilla munilla ja lampaalla ei ole niin väliä. Mämmi taitaa kyllä olla katoavaa kansanperinnettä, Vanha Jäärä ei tunne oikeastaan ketään muuta mämmin ystävää kuin itsensä.
 Pashaa tulossa. Mämmiä Vanha Jäärä ei sentään tee itse.

2. Pääsiäiskoristeet voittavat joulukoristeet. Puput ja tiput hakkaavat tontut mennen tullen. Pajunkissojen kantaminen sisään ja ulos on huomattavasti helpompi ja siistimpi operaatio kuin joulukuusen.

Tipuinstallaatioiden tekeminen on hauskaa. Onko vasemmanpuolimmaisella tipulla kevätmasennus ja hän harkitsee epätoivoista tekoa?

Kaikkein paras koriste on Jäärä Juniorin päiväkodissa tekemä Luutajuoppo. Katsokaa nyt tuota ilmettä, jotain noitaa vahvempaa on nautittu!

3. Juhlan vuodenaika on miellyttävämpi. Need I say more. Viime viikolla tosin sanoin jotain ihan muuta keväästä ylipäätään. Alkuviikosta näytti kyllä vankasti siltä että saadaan valkoinen pääsiäinen. Se ei olisi miellyttävää.


4. Virpojat ovat ihania. Lisäksi on hauska nostattaa verenpainettaan ärsyyntymällä niistä Iki-Wanhoista Superjääristä, joiden mielestä on kamalaa kun "nykyisin" virpomisessa sotketaan kahta eri perinnettä: karjalaista virpomista ja pohjalaisia trulleja. On kamalaa tämä nykyaika tosiaan. Ainakin 70-luvulta asti on trulliasuissa kuljettu virpomassa ja saatu palkka saman tien eikä vasta lankalauantaina. Niin että voi tätä nykyaikaa, eikö mikään ole enää pyhää! Virpojat ovat kuulemma myös rahanahneita kerjääjiä. En ole itse kyllä törmännyt yhteenkään virpojaan, jonka loru olisi kuulunut:"Virvon varvon ja pälä pälä. Fyrkat mulle tai kivat sulle!" Tulkaa siis vaan trullit ja kissat ja puput ja mitäteitäonkaan virpomaan meille joka vuosi!Tulikin neljä syytä, no, sanoinhan että ainakin kolme.

Virpojia tuli palmusunnuntaina vain kolme, joten taatto, taatto läksi taas (enemmän tai vähemmän) innoissaan pajunoksien hankintaan jotta saatiin kaikki munat nostettua oksille.

Iloista pääsiäistä!

P.S. Viides syy: Pääsiäisenä ei tarvitse ostaa lahjoja kenellekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti