torstai 5. syyskuuta 2019

Sijoitusasunto - The Prequel (oikeasti osa 2/N)

Sarja sijoitusasunnon hankinnasta jatkuu ja vieläkään ei päästä tositoimiin - kiitos erilaisten valtion virkamiesten. Kuinkas muuten...Asunnon myyntiinhän tarvittiin maistraatin lupa. Siinä vaiheessa kun maistraatti oli hautonut päätöstä kaksi viikkoa, otimme yhteyttä välittäjään ja kysyimme voiko maistraattia jotenkin hoputtaa. Välittäjä otti yhteyttä maistraattiin ja kas, seuraavana päivänä sieltä tuli hyväksyntä. Ilmeisesti joku tarvitsi vain kesäloman jälkeen potkun persauksille.


Seuraava haaste oli löytää kaikille osapuolille sopiva kaupantekoaika. Jäärillä on molemmilla aika joustavat duunit (työnantajamme ei siis ole Jäärä) joten me emme ole tässä hommassa pullonkaula. Mutta pankilla oli ensinnäkin hyvin vähän aikoja tarjota vaikka me kelpuutimme minkä tahansa toimipisteen pääkaupunkiseudulla. Ensimmäiseen tarjottuun vapaaseen aikaan puolentoista viikon päähän tiedusteluhetkestä välittäjä totesi että sopii hänelle, mutta pitää varmistaa myyjän edunvalvojalta. No, eikös tämä viranomainen sitten tietenkin sanonut, että hänelle ei käy.


Tämän keskustelun velloessa taustalla minä yritin pysyä hereillä tylsässä palaverissa ja surffailin samalla tiskialtaita. Menin sitten ja tilata täräytin sellaisen Netraudasta kun olivat hyvässä tarjouksessa vaikka meillä ei ole vielä kämpän avaimiakaan! Jostainhan se on remontti aloitettava. Yritän olla tilaamatta suihkuseinää ja keittiökaappeja, mies ei epäilemättä ilahdu jos joudumme varastoimaan sellaisia työ/vieras/pukeutumishuoneessamme ajanjakson, joka saattaa olla pitkäkin.


Vähän ennen kun minä aloin tilata tiskiallasta, välittäjä laittoi kyselyä edunvalvojalle, että voisiko välittäjä hoitaa kaupat valtakirjalla niin, ettei edunvalvojan tarvitse olla paikalla ollenkaan. Välittäjä sitten taas on nimittäin seuraavan viikon lomalla. Kyseessä on kahden hengen välitysfirma ja samalla ilmeisesti pariskunta, koska molemmat ovat lomalla samaan aikaan. Meitä alkoi vähitellen kyrsiä koko touhu. Tyhjyyttään ammottavan kämpän ollessa kyseessä tuntuu kohtuuttomalta, että kaupanteko menee vähintään kuuden viikon päähän tarjouksen hyväksymispäivästä! Ensin maistraatti hautoo ja hautoo, sitten pankilla ei ole aikoja ja kun on, edunvalvoja tyrmää ehdotetun ajan ja lopulta välittäjä häipyy lomalle. Toivottavasti nämä vastoinkäymiset eivät ole enteellisiä koko projektille!


No, mutta ei tässä nyt kuitenkaan pahin kauhuskenaario toteutunut. Juuri saamamme tiedon mukaan edunvalvoja suostui myöntämään välittäjälle valtakirjan kauppojen tekoon, joten asunto vaihtaa omistajaa ensi viikon perjantaina ja meidän pitkään lepotilassa olleet remonttivälineemme pääsevät jälleen töihin. Samoin kuin me itse. Hah!11 kommenttia:

 1. No on tuossa aika moinen homma. Monenmoista aikataulua, ja ne vielä yhteen sopivat, hm hm.
  Me kun ostimme täältä maalta ton kakkos asunnon, kaikki aikataulut menivät melkein meidän mukaan :) Tosi helppoa, ainut huono puoli täällä on kun ei asunnot mee kaupaksi. Toivottavasti saamme pitää kauan vuokralaiset, kun emme vielä hetkeen aio sinne asumaan, jos vain terveyttä piisaa !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että vuokralaiset pysyy ja teillä piisaa terveyttä :-)

   Poista
 2. Onnea onnea, tuhannen kiloa, jo näin etukäteen! ❤️ Kaikkea mahdollista parhautta ja tekemisen riemua oikein paljon!

  Ite oon varmaankin joku ”anti-kapitalisti”, koska olen täysin tosissani ajatellut vaihtaa erään sijoitusasunnon joko metsä- tai suoalueeseen, jota alan suojella, ilman että se tuottaa senttiäkään 😄 Ei sillä, että olisin h*tin rikas, vaan koska vain yksi elämä. Välillä (= usein) menee hirmu paljon aikaa ja energiaa vaihtuviin vuokralaisiin ja heidän tepposiinsa. Vaikka ihan uskomattomia tarinoita ja tapahtumia on kyllä senkin kämpän matkaan mahtunut. Ehkä vielä joskus harkitsen muistelmien kirjoittamista. Rustaan niitä vaikka siellä suolla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ehkä mäkin rupean harkitsemaan suopalstan hankkimista sen jälkeen kun ensimmäinen vilunki-vuokralainem sattuu kohdalle ;-)

   Poista
  2. Äläs nyt. Ei sitä koskaan tiedä, jos sattuu unelmavuokralaiset vaikka heti kerrasta. Se on täysin mahdollista ja varpisti ensisijaisesti odotettavissa.

   p.s. Jos et / ette ole jo liittyneet, Suomen Vuokranantajat ry:tä suosittelen lämpimästi. Vuosimaksu on vähennyskelpoinen ja jäsenyydellä saa tarvittaessa monenlaista laki- ym apua ilman että tarvii itse selvitellä ja säätää joka suuntaan. Ovat myös ahkeria järjestämään kaikenlaista oheistoimintaa, jos tahtoo osallistua erilaisiin seminaareihin ja rientoihin.

   Poista
  3. Joo, olin jo löytänyt Vuokranantajat ry:n ja varmaan liitytäänkin sitten kun se on ajankohtaista - etenkin kun nyt sai suosituksen sen hyödyllisyydestä :-)

   Niinhän se on, että oikeasti suurin osa ihmisistä on ihan hyviä ja asiallisia vuokralaisia, julkisuuteen päätyy vaan ne kauhutapaukset.

   Poista
 3. Ylimääräinen, turha säätö tuommoisissa kohdissa on se, mitä vähiten kaipaisi. Toivottavasti kaikki menee nyt hyvin. Hauskaa suunnitteluaikaa sinne!

  VastaaPoista
 4. No just! Kuulostaa niin tyypilliseltä touhulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei tässä mitään niin värikästä ole vielä tapahtunut kuin se teidän uunimiehenne vai mikäs muurari se olikaan, jolle aina sattui ja tapahtui :-D

   Poista
  2. Heh, no se tarina onkin legendaarinen. Siskon avaimet käteen -remontista olisi kyllä taas aikamoinen stoori kerrottavana - kauhu sellainen.

   Poista
  3. Sun sisko ei taida pitää blogia - harmi ;-)Mä tykkään remonttiaiheisista kauhutarinoista.

   Poista