maanantai 23. syyskuuta 2019

Remonttireiska ja maalausta (osa 4/N)

Uudet harrastukset ovat yleensä kivoja, mutta ei saa harrastaa yhtä asiaa liikaa, ettei siihen tylsisty. Meidän oli tarkoitus pysyä arki-illat poissa raksalta, mutta kun viime keskiviikon zumba vaihtuikin yllättäen combatiin, niin eihän siinä sitten auttanut muu kuin mennä raksalle harrastamaan pohjamaalijumppaa. Maalaus on sitten älyttömän nopeaa puuhaa kun ei tarvitse siirrellä huonekaluja, suojata lattiaa ja teipata viereisten seinien reunoja. 2 l/h tunnissa vauhdilla suunnilleen upposi maali seinään ja pian oli 2,7 litran purkki pohjamaalia hävinnyt. Tämä oli siis homma, jonka Polarin pojat jättivät tekemättä 70-luvulla. Pitäisiköhän lähettää lasku perään Polarin rakennustoiminnan ostaneelle Skanskalle. Voisivat vähän ihmetellä...

Perjantaina oli molemmilla vapaapäivä palkkatöistä. Ensin menimme keittiöfirmaan tilaamaan uudet keittiökalusteet. Tiskiallashan olikin tilattu jo ennen kuin oli asuntoakaan ostettu. Tämä on kolmas kerta kun tilaamme keittiötä Ideal-keittiöltä (maksettu mainos, useamman tonnin olemme sinne maksaneet) tosin ekalla kertaa firma oli vielä nimeltään keittiö.net. Ensimmäisellä kerralla kaikki ei mennyt ihan putkeen alkaen siitä, että sovitun toimituspäivän aattona alkoikin syksyn ensimmäinen ja oikein sankka lumisade eikä keittiö lähtenyt liikkelle ollenkaan kun kuorma-autossa oli vielä kesärenkaat. Mutta lopulta erinäisten käänteiden jälkeen saimme kyllä kaikki osaset paikoilleen. Ei siitä sen enempää tällä kertaa. Toisella kertaa kaikki meni lähes erinomaisesti. Kolmas kerta ehkä toden sanoo. Tämän näköinen siitä nyt on tulossa (kuvaan ei ole piirretty tiskiallasta kun sitä ei kerran tuolta tilattu, mutta kyllä sellainen on tarkoitus asentaa). Ovet ovat samanlaiset kuin meidän oman keittiön yläkaappien ovet koska materiaali on tyylikkyyden lisäksi kestävä.
Iltapäivällä tapasimme remonttireiskan, jonka olisi tarkoitus uudistaa kylpyhuone. Erikoinen hemmo. Kova höpöttämään ja aina välillä hekotti omille jutuilleen kuin jokin sketsihahmo. Mutta isännöitsijän mukaan pitäisi olla kelpo kaveri ja kokemusta vastaavanlaisista projekteista naapuritaloyhtiöstä. Kunhan saisi meille tarjouksen rustattua kirjallisessa muodossa niin voitaisiin tehdä päätöstä johonkin suuntaan.


Lauantaikin tuuletettiin aivoja mutta puudutettiin takapuolta. Ajeltiin Tampereelle ja takaisin katsomaan Poikabändi-musikaali. Kyllä muuten kannatti, myös seurueemme miehet suosittelevat vaikkeivat ehkä (toivottavasti!) saaneet samanlaisia viboja miesesiintyjien vatsalihaksista kuin minä ja muut naiskatsojat.


Pohjamaalauksen lisäksi olemme harrastaneet seinien (ei kaljan) kittausta (minä) ja katon maalausta (hän). Makuuhuoneen ruiskurapattua kattoa Tixomattilla telatessaan mies ihmetteli jälleen kerran ruiskurappauksen suosiota betonirakenteisten talojen sisäkatoissa. Tuon kämpän keittiössä on sileä betonikatto ja ihan hyvältä näyttää. Miksi sitä perhanan ruiskurappausta on siis pitänyt ruiskia tulevien sukupolvien maalausurakoiden kiusaksi? Raskasta maalata ja seiniä pestessä tai maalatessa tai tapettia poistaessa pitää ankarasti varoa, ettei osu kattoon, koska tuo onneton rappaus liukenee pois vesipohjaisia aineita kohdatessaan.


Ensi viikonloppuna pitäisi päästä jo pintamaalaamaan seiniä. Ainiin. Tyhmät sähköinsinöörit saivat lopulta vessaankin valon syttymään kun löysivät oikean katkaisijan. Olimme kokeilleet vessan oven vieressä vessan ulkopuolella olevaa katkaisijaa ja todenneet ettei tapahdu mitään. Sitten aivan vahingossa mies löysi vessan sisäpuolelta suunnilleen samasta kohdasta katkaisijan ja kas, tuli valkeus. Tai no, ainakin vähän valoa kun kahdesta lampusta toinen oli kuitenkin rikki ja se toimivakin erittäin paskaisen kuvun takana. Se ulkopuolella oleva katkaisija ilmeisesti liittyy vessan oven ulkopuolella olevaan kattovaloon, jossa meillä ei ole lamppua. Hyvä me!

6 kommenttia:

 1. No teilläpä onkin ihan totaaliremontti siellä, kun kaikki kalusteita ja märkätiloja myöten menee uusiksi! Tulee varmasti aivan ihana asunto ja haluttu vuokrakohde. Hyvät neutraalit materiaalivalinnat kestävät aikaa. Muutatte vielä itse sinne!

  Meillä tuntuu välillä unohtuneen, ettei uutta harrastusta kannata joka päivä tehdä, kun tuntuu, että olemme ihan poikki työpäivien jälkeisten iltaremppailujen myötä. Ja nyt on tulossa muutto päälle, joten vapaaillat ovat kortilla. No, parin viikon sisällä päästään tuijottelemaan kattoon, joten siihen asti jaksaa jaksaa... Paljon tsemppiä sinne ja hauskuutta pintahommiin. Se on mukava vaihe, kun pääsee näkemään koko ajan enemmän valmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me ollaan todettu että tää ei olis hullumpi paikka asua itsekään eläkepäivillä kun ei enää jaksa luoda lunta ym pihahommia tehdä. MUTTA siinä vaiheessa emme todennäköisesti myöskään jaksa kiivetä rappusia kolmanteen kerrokseen, joten eipä taideta siellä viettää eläkepäiviä :-D Hirvittää jo ajatuskin about 30 laminaattipaketin kantamisesta rappuja ylös...

   Eilenkin me yritettiin tehdä jotain muuta kuin harrastaa remontointia. Meidän oli tarkoitus mennä Nöykkiön kirjastoon kuuntelemaan luentoa Nöykkiön historiasta, mutta oltiin muutama minuutti myöhässä ja lähitienoo oli niin täyteen parkkeerattu, ettei sitten kehdattu enää yrittääkään sinne kun arveltiin että tupa on ihan täynnä. Niinpä mentiin raksalle. Mihinkäs sitä nyt muualle...

   Tsemppiä vaan teillekin!! Pakkohan se tietenkin on muuton alla pinnistää, mutta ei se kauaa kestä!

   Poista
 2. Remontti etenee teillä hyvin. Jälki on mahtavaa, kyllä tulee kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei seinät kyllä läheltä katsottuna valitettavasti ole kauhean kauniit, kiitos muinaisten rakennusmiesten, jotka tosiaan jättivät ne pohjamaalaamatta ja paklalasivat kipsilevyjen saumat aika suurpiirteisesti :-(

   Poista
 3. Olettepa olleet ahkeria! Hyvältä näyttää, kyllä tuolla tulvan vuokralaisen kelpaa majailla.
  Me kokeiltiin tasoitetapettia yläkerrassa sekä maalin alle, että tapetin alle. Kauhean tyytyväisiä ei olla siihenkään. Jälki näyttää jotenkin ... no keinotekoiselta.. tai, en oikein osaa selittää, mutta se pehmeä pinta jotenkin vain huokuu maalin ja tapetin läpi. Ehkä muut ei huomaa, mutta itse kyllä. Ja siihen tulee myös kupruja jostain syystä, joten plus miinus nolla on lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sitten ettei lähetty tasoitetapetoimaan, kuprulleen ois mennyt kuitenkin :-D

   Poista