torstai 10. elokuuta 2017

Tonnin pesuaine

Nordean tekemän selvityksen mukaan suomalaisen kotitalouden kesälomabudjetti on noin 1400 euroa. Vanha Jäärän selvityksen mukaan budjetti menee siliäksi kahdessa päivässä tehokkaalla kotimaan matkailulla. Yleisesti ottaen minua kyllä kiinnostaisi tuossa Nordean selvityksessä mitä siihen sisältyy. Ihmisten kun normaalisti tarvitsee syödä joka päivä olivat sitten lomalla tai eivät. Kotitalouden ja sen jäsenten koosta riippuen ruokaan menee kuukaudessa joka tapauksessa jokunen sata euroa. Sisältyykö normaali ruoka lomabudjettiin vai ei? Sitäpä emme tiedä, mutta tehokkaalla ravintolasyömisellä 1400 euroa ei riitä kuukaudessa mihinkään.

Suoritimme aikaisemmin tällä viikolla kahden yön Punkaharju-Savonlinna-Mikkeli -kierroksen. Kuitteja ei ole tallella, mutta melko hyvässä (tuskallisen hyvässä) muistissa on vielä mitä kaikki maksoi joten tässä summittainen Jääräpariskunnan parin päivän lomakulutus.

1. päivä, maanantai:
Menomatkalla lounas Kenkäverossa + shoppailua siellä ja Tertin kartanossa: 125 e

Kenkävero

Välikahvit ja illallinen Hotelli Punkaharjussa: 130 eHotelli Punkaharju
2. päivä tiistai:
Pääsyliput Olavinlinnaan ja ns. välilörtsyt: 30 e

 
Tästä kuvasta saattaa saada väärän käsityksen Suomen kesästä...
 
 
Sisävesiristeily S/S Punkaharjulla ja välikalja&limppari:  90 e

 
Tästä kuvasta saa realistisen käsityksen Suomen kesästä...

Lounas Savonlinnassa: 30 e
Shoppailua Savonlinnassa: 100 e
Iltapala K-market Punkaharjusta: 10e (tässä säästettiin, huom huom!!!)3. päivä keskiviikko:
Kirjautuminen hotellista ulos: 360 e

 
Petäjä-huoneen oleskelu- ja tv-tila. Ihana!

Pääsyliput asuntomessuille + pysäköinti: 60 e
Ostoksia messuilta Universal Stone ja lampaantalja: 60 e
Lounas messuilla sisältäen tosi pahat lihapullat: 30 e
Paluumatkalla kahvit ja shoppailua Nanson myymälässä Heinolassa: 45 e

Tästä tulee yhteensä komiat 1070 euroa. Ei päästy ihan kuukausibudjetin 1400 euroon, mutta jotain se täytyy jäljelle jäävänä 25 lomapäivänäkin syödä! Mikä on siis otsikossa mainettu tonnin pesuaine? Messuilta ostettu 25 euroa maksanut jokaisen kätevän emännän ja isännän tuntema Universal Stone tietenkin. Se on ainoa järkevä menoerä koko reissulla. Universal Stonea ei nimittäin normaalikaupoissa myydä ja olin jo pitkään pitänyt silmäni auki sitä myyvän konsulentin varalta, koska edellinen kivi on reilun kymmenen vuoden käytön jälkeen käynyt vähiin.

Jos talouteemme kuuluisi alaikäisiä lapsia, olisi tuolla reissulla kulunut rahaa lisäksi tietenkin Visulahden hurvituksiin ja jollain huoltoasemalla tempaistuun hobittienkin harjoittamaan "second breakfastiin" sillä Hotelli Punkaharjun aamiainen ei kyllä olisi keskiverto pikkukulinaristiin uponnut. Puuroonkin olivat menneet tunkemaan jotain siemeniä!

Muuten Hotelli Punkaharju oli kyllä ehdottomasti visiitin arvoinen paikka - pienellä budjetilla vaikka vain kahvit terassilla jos ei muuta! Kyllä varmaan Putinkin on tykännyt :-)


8 kommenttia:

 1. Sekä Savonlinna että Punkaharju ovat kyllä viehättäviä paikkoja!

  Ihanan kallista, vai miten se ny oli :) Sen lisäksi, ettei tuosta selvityksestä oikein selviä mitä siihen sisältyy, niin minkähänlainen otanta on muuten otettu. Jos siinä on mukana myös meitä, joilla ei ole lomia, niin luku on varmastikin paljon suurempi niiden osalta joilla on. Hmm. Vaikka ei kai sillä ole niin väliä, pääasiahan on että tehdään (ja maksetaan) tutkimuksia ja tilastoja mitä turhimmista aiheista :)

  Iloista lomailun jatketta sinne, jos vielä jatkuu! Tehkäähän kaikkea kivaa mahdollisimman paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkimuksissa tärkeintä on ettei kukaan oikein ymmärtänyt mitä on tutkittu, niin voidaan tehdä uusia tutkimuksia ;-) Kiitos vaan, loma jatkuu vielä ens viikon ja mennään mm. tutkimaan Tukholmaa.

   Poista
 2. Kotimaassa lomailu maksaa. Me vaunuilemme harvoin, mutta leirintäalueella on vuorokausimaksu kans korkea.
  Jos söisimme ravintolassa lasku nousisi.
  Minä teen ruuat ja välipalat+kahvit aina vaunussa.
  Joskus poikkeamme jonnekin kahville.
  En tosin ole laskenut mitä tulee maksamaan, mutta syödään sitä kotonakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomattavasti halvemmalla tosiaan pääsisi itse kokkaamalla! Mulle tosin osa lomaa on nimenomaan sitä ettei tarvii joka päivä laittaa ruokaa :-)

   Poista
 3. Olen ostanut Universal Stonea K-Raudasta eli kyllä sitä saa muualtakin kuin tuote-esittelijöiltä. Oma ostokseni tosin on parin vuoden takaa, tilanne on tietysti voinut muuttua sen jälkeen. -martta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, hyvä tietää! Enpä muista sitä meidän K-raudassa nähneeni, mutta enpä toisaalta ole sitä sieltä koskaan etsinytkään. Toivottavasti muistan tämän sitten ehkä 20 vuoden päästä kun tulee tarve hankkia uusi (vanhaakin stonea on vielä jäljellä...) :-)

   Poista
 4. http://www.universalstone.eu/page3/page7/page7.html jos tuosta puhut, maksaa meillä ainakin prismassa jotain alle 17 eur, tuo etusivun kuvan pienin purkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas vaan! Hyvä tietää että Prismasta löytyy. Tosin taidan kuolla vanhuuteen ennen kuin tarvitsen enää uutta ihmekiveä :-D

   Poista