torstai 21. huhtikuuta 2016

Silmä tottuu

Torstai on uusi perjantai. Ainakin tänään. Tästä lähtee.

Eräs suosikkiblogeistani Mamma rimpuilee nakkasi ilmoille omaan ihanaan itsekritiikittömään ja itseironiseen tyyliinsä Silmä tottuu -haasteen. Kyllähän te tiedätte selittämättäkin mitä se tarkoittaa. Ne kaikki raivaamista tai korjaamista kaipaavat kohteet kotona, joihin silmä vaan tottuu ja mitään ei tapahdu. Jos silmä ei totu heti, niin enintään neljässä vuodessa kyllä.

Kommentoin jo tuonne Mamman blogiinkin, että meidän Silmä tottuu -kohteet ovat ehkä hieman laimeita kun ei ole ollut enää moneen vuoteen pieniä eikä vähään aikaan isojakaan lapsia hämmentämässä pakkaa ja totuttamassa näköelimiämme kaaokseen. Oikeastaan meidän villeimmät Silmä tottuu -kohteemme löytyvät pihalta - osin tosin naapurin puolelta. Jostain syystä silmä ei totu naapurin röykkiöihin aivan yhtä nopeasti kuin omiin. Ehkä pihakohteet ansaitsevat oman postauksensa, mutta otetaanpa nyt sitten ensin katsaus Jäärähuushollin Silmä tottuu -paikkoihin sisätiloissa.

1. Sängyn pitää antaa tuulettua ennen petaamista. Noin puoli vuotta on yleensä riittävä aika. Vaatteiden säilyttämisestä sängyllä ei taida olla mitään standardia.


2. Yöpöydällä kannattaa säilyttää kaikkea mitä saattaa tarvita yöllä. Kuten Nasolinia aivan äkillisesti iskevän totaalinuhan varalta ja yhtä korvatulppaa yöllisen metelin ja toisen korvan äkillisen kuuroutumisen varalta.

3. Säästät ehkäisykuluissa kun säilytät seksintappajia näkyvällä paikalla. Meillä ne eivät ole kovin näkyvällä paikalla vaan makuuhuoneen nurkassa. Ehkäpä ne siirretään olohuoneeseen jos toinen tai molemmat jäävät työttömiksi...


4. Wiin liikeanturi ei tahdo pysyä paikallaan telkkarin päällä. Lada-muki on korvaamaton apu sen säilyttämisessä pelisessioiden välillä. Huomaa pölykerros anturin päällä...


5. Eteiseen kannattaa hankkia jokin astia kaikenlaiselle sälälle. Check. Mutta huomatkaa astian vasemmalta puolelta kurkistava huonekaluruuvi. Se on odottanut siinä muutaman kuukauden, että menemme rautakauppaan hankkimaan samanlaisen, mutta lyhyemmän. Vai oliko se pidemmän? Vai paksumman? Ohuemman...? No, se kaluste, joka ruuvia kaipaa tuntuu pysyvän kasassa ilmankin. Mikä kaluste se sitten olikaan.


6. Avainsana allergiassa on siedätyshoito. Meihin ei pitäisi pölyallergian iskeä. Tässä myös taas esimerkki Vanhan Jäärän loistavasta valokuvaustaidosta. Luulin kuvaavani pölyä, mutta sain kuvaan myös hämähäkinseitin. Loistavaa, enempää ei tarvitse sanoakaan!


7. Banaanit, mausteet ja kännykän laturit säilytetään tietenkin samassa purnukassa. Mutta lisäksi partakone pitää tietenkin ladata keittiössä. Lataamisen jälkeen sitä kannattaa säilyttää keittiössä vielä seuraavaan päivään asti, sähkö imeytyy täten akkuun tehokkaammin.


8. Saunan lauteiden alla on kätevä säilyttää mitä tahansa kosteuden- ja lämmönkestävää tavaraa. Esimerkiksi tikkaita, joita tarvitaan ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistuksessa. Ilmalämpöpumppukauppiaille vinkki: pumpun kanssa kannattaa samaan pakettiin niputtaa katseenkestävät tikapuut, joita kehtaa säilyttää vaikka olkkarin seinään nojaamassa.


Tällaisiin ovat meidän silmämme tottuneet! Kehtaatko julkistaa omasi? Laita hyvä kiertämään!

8 kommenttia:

 1. Haaa ha haa... Meillä se menee just noin, toi mutteri kuulostaa niin tutulta! Ainoa ero on se, että minulla on siitä erikoinen silmä, että se ei totu. Ei sitten millään! Isännän silmä tottuu nopeasti - minun ei. Ei totu putkia varten tehtyihin reikiin lattiassa, ei totu maalaamatta jääneisiin pieniin kohtiin, joita lista ei peittänytkään, eikä totu muttereihin eteisen pöydällä! Eikä vinoon roskakatokseen (routa).
  Mutta siis - toi hämähäkin seitti sai minut nauramaan ääneen. Sinun valokuvaajan kykysi on ihan omaa luokkaansa :) Muistelin sitä koirankakkakuvaakin he, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sunkin silmä varmaan tottuu, mutta hitaammin kuin keskivertokansalaisen. Sulla saattaa kestää 40 vuotta silmän tottua johonkin, just wait and see ;-)

   Enkös vaan olekin mahtava valokuvaaja? :-D Järkkäri mulle ois kuin helmiä sioille!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. "Mun kalsarit??!!" sanoi isäntä typertyneenä juttua lukiessaan :-D

   Poista
 3. Mä kyllä lainaan otoksia sun tekstissä jatkossa kotosalla! Esim. toi sähkön tehokkaampi imeytyminen akkuun, niin totta ;) Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva, että tästä oli hyötyä kotikäyttöisten sitaattien muodossa :-) Hyvää viikonloppua kans!

   Poista
 4. Aah, tämä oli niin viihteellinen, että repesin kyllä moneen kertaan. Hymy tietysti hyytyi aika nopsaa, kun tajusin ilmiön kotoisuuden - purkit vaan hieman eri asennossa yöpöydällä meinasivat ensin hämätä. Erityisesti ruuvit odottamassa ihanjustnythoidantämän -henkisesti ja hedelmät sekatavarakipossa -osastossa meinasi mennä jo piilokameraosaston puolelle: meilläkö olet ollut kuvaamassa. Ja niin, ilokseni voin todeta, että allergioita ei tavata tässäkään perheessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä mitään viihdettä ollut vaan karuja faktoja meidän asumisesta ;-) Ei ole allergioita ei. Kiva ettei teilläkään :-)

   Poista