perjantai 23. tammikuuta 2015

Vihtorin salaisuus, äiti ja maapallo

Enpä arvannut mihin kaikkeen vielä joudunkaan kun vuonna 1996 päästin pienen vuokralaisen asumaan kohtuuni 9 kuukaudeksi. Ei kaikkea tielleen osuvaa osannut arvata silloinen tuleva Mr Vanha Jääräkään vuonna 2004 pestessään silloin Hiukan Nuoremman Jäärän kummipojan pikkuveljen kakkaraitaisia Batman-kalsareita. Mutta se on ihan toinen tarina.

Viime aikoina Vanha Jäärä on mm. joutunut ompelemaan vannealushameen, koska oli liian pihi ostaakseen sellaisen, lyhentämään varsinaista vanhojentanssipukua, koska periyttämänsä pituusgeenit ovat hobittien suvusta ja avustamaan pukeutumisessa eli nyörittämään tätä kolttua kunnon kamarineidon tyyliin. Sekä toimimaan harjoitusvastustajana Jäärä Juniorin kerratessa tanssikuvioita kotona. Harjoitusvastustaja todellakin kuvaa tempoilevaa äheltämistä paremmin kuin harjoitustanssipari.


Montako nuppineulaa löytyy kuvasta ja kuvan ulkopuolelta? Liian monta. Huh.


Tiesittekös että Body Shop on nyt alusvaatemerkki? Alushameen kiinnityssysteemi on kunnon kierrätystä.


Tämäkin on alusvaatemerkki. Suosittu todellisten metsuriseksuaalien keskuudessa."Näkyyks kahvat?" kysyi Mr Vanha Jäärä nostaessaan paitaansa poseeratessaan. Vastaavan naisten alusvaatemerkin malleilla ei ainakaan näy. (Ai että, vihdoinkin löysin jonkun aiheen, johon saan ympättyä Vihtorin Salaisuuden)

 
Kaikki em. ompeluoperaatiot olivat tietenkin yhtä juhlaa, mutta silti jos minulta kysyttäisiin, voiko ihminen elää onnellisen ja täysipainoisen elämän lapsettomana (ja kerran on muuten kysyttykin), vastaukseni on ehdottomasti kyllä. Jos on lapseton, ei voi koskaan tietää mistä jää paitsi, joten voi olla aivan onnellisena menettämättä yhtikäs mitään. Eri asia on toki jos on lapseton vasten omaa tahtoaan. Siihen en osaa sanoa mitään :-(

Maailmassahan on väkeä melko lailla liikaa Maa-planeetan kantokykyyn nähden. En vain tällä koulutuksella kykene ymmärtämään niitä juttuja (esim tätä), joissa esim. jo alkuvuodesta ilmoitetaan että nyt on ihmiskunta käyttänyt loppuun maapallon tuotantokyvyn tältä vuodelta. Tai että ihmiskunta kuluttaa vuodessa 1,5 kertaa maapallon resurssit. Ei (Elon laskuopin mukaan) ihmiskunta kertakaikkiaan voi vuodessa kuluttaa enempää kuin Maa vuodessa tuottaa ellei edellisenä vuonna ole tuotettu säästöön ja näin ei todellakaan tapahdu. Paitsi tietysti fossiilisia polttoaineita on tuotettu säästöön miljoonia vuosia sitten. Ilmeisesti avainresurssi on juuri nuo fossiiliset, banaaneista kun ei vuodessa voi saada aikaiseksi kolmen vuoden satoa. Jotenkin tämä tilanne pitäisi saada selitettyä ja havainnollistettua niin että ihmiset sen ymmärtävät.

Koska maapallon kantokykyä ei voida maagisesti kasvattaa, niin ihmisten määrää pitäisi jollain konstilla rajoittaa. Yleensä näitä rajoitustoimenpiteitä kohdistetaan kehitysmaihin. Mutta onko oikein pyrkiä rajoittamaan syntyvyyttä kehitysmaissa jos teollisuusmaiden ihmiset saavat pullautella ihan niin monta lasta kuin haluavat? Eikö maapallomme olekaan kaikille ihmisille yhteinen? Tästä päästäisiin mm. maahanmuuttopolitiikkaan, mutta siihen en sekaannu etteivät Hommafoorumin heput ja hempukat tule tänne riehumaan!

Itse olen onnellinen, että saan olla Jäärä Juniorin äiti ja kohdata aina uusia ja jännittäviä haasteita, joita ihmistaimen kasvu mukanaan tuo. Toivoisin, että kaikilla olisi mahdollisuus ja myös kyky toimia vanhempana niin monelle lapselle kuin haluaa, oli haluttu määrä sitten 0 tai 10. Toivoisin myös, että voisimme jättää lapsillemme tämän epäreilusti jaetun maapallomme hiukan paremmassa tilassa kuin missä se on nyt. Kumpikin toiveeni on valitettavasti epärealistinen niin kauan kuin ihmiskunnan enemmistö on porukkaa, joka tekee kaikki valintansa  vain omat lyhytnäköiset etunsa mielessä. Ei kaikkien tarvitse superviherpiipertäjiksi muuttua ja muuttaa luolaan asumaan, mutta jos kaikki alkaisivat edes joskus miettiä mitä minä (siis kukin yksilö itse, ei Vanha Jäärä) voin tehdä antaakseni jälkipolville perinnöksi paremmassa kunnossa olevan maapallon ja myös toteuttaisivat näitä aatoksiaan, oltaisiin oikealla tiellä. Kiitos. Olipa syvällistä Vanhalta Jäärältä vaikka itse sanookin. Ei muuta tällä kertaa.

2 kommenttia:

  1. Se on tosiaankin toinen tarina :)

    VastaaPoista
  2. Mahtoiko olla Batman-kalsaripojan äiti tämän kommentin takana ;-) Samassa tarinassa pelasimme ikimuistoisen Afrikan tähti -kierroksen, jossa kaikki lätkät oli jo käännetty ja kaikki kirmasivat kilvan Madagaskarille, jossa joku - en muista kuka - käänsi viimeisen lätkän, joka osoittautui tyhjäksi! :-D

    VastaaPoista