perjantai 30. toukokuuta 2014

Kierrätyskierrätyskassi

Otsikko kuulostaa vähän Harry Potterista reväistyltä, mutta se on kyllä ihan tästä maailmasta. Piti kirjoittamani tänään jostain ihan muusta, mutta jääköön se teitä kaihertamaan ensi viikkoon asti, sillä eilen syntyi ajankohtaisaihe: uutta tuotetta jätteistä.

Monenlaiset jätökset sopivat uusien tavaroiden raaka-aineiksi paitsi Vanhan Jäärän vakaan mielipiteen mukaan eivät sukkahousut ja kuormalavat (eurolavat, trukkilavat, miksi niitä nyt haluaakaan kutsua). Sukkahousuista ei ehkä koskaan kukaan ole mitään väsännytkään muuten kuin huumorimielessä Niksi-Pirkkaan - vai mitä sanotte sipuleiden roikuttamisesta keittiön katosta hiutuneista Amareista tehdyssä sipulipussissa? Mutta ne kuormalavat, jotka täyttävät sisustuslehdet ja -blogit!?! Vanha Jäärä ei voi ymmärtää miksi joku haluaa tehdä sohvapöydän tikkuisesta ja ties-missä-maanneesta puusta, joka on valmiiksi kasattu malliin joka ei toimi oikein muuna kuin - kuormalavana. No, ei siitä sen enempää (tällä kertaa...jonain kertana kuormalavat saavat kyytiä kunnolla). Sohvapöytiin kuitenkin kun mentiin, niin Mr Vanhan Jäärän entisellä kolleegalla oli sohvapöytä tehty autonrenkaista ja niiden päälle asetetusta lasilevystä. Vaikka en ihmettele että tällä sisustustyylillä kyseinen herra pysyi poikamiehenä, niin idea on itse asiassa nerokas ja ratkaisee iänikuisen talvi/kesärenkaiden säilytysongelman rengashotellia edullisemmalla tavalla.

Eilen tapahtui kuitenkin jonkinlainen kirkkopyhien sekaantuminen ja helatorstai alkoi tuntua todella puuduttavasti pitkätorstailta. Niin puuduttavasti että könysin keittiön alakaappiin, jossa majailee tyhjien Juhla Mokka -pussien kokoelmani ja päätin vihdoin pukertaa niistä jotain. Töissä suurin osa porukasta kuuluu Juhla Mokkaa "nauttivaan" kahvikassaan ja sain jokin aika (tämä voi Vanhan Jäärän terminologiassa tarkoittaa mitä tahansa aikaa 2 viikon ja 2 vuoden välillä) sitten inspiraation alkaa keräillä tyhjiä kahvipusseja tarkoituksenani tehdä niistä joskus jotain. Aluksi poimin niitä itse työpaikan keittiön roskiksesta silloin kun satuin muistamaan eikä niitä kertynyt kovinkaan rivakkaan tahtiin. Mutta sitten reipas kolleegani Reinhold (nimi muutettu) tarttui toimeen ja valjasti koko kahviporukan laittamaan pussit talteen meikäläistä varten. Niitä alkoikin kertyä hälyyttävää tahtia ja hädissäni etsin netistä vinkkejä kahvipussien hyödyntämiseen. Juhla Mokka -pusseista ommeltu aidon kokoinen sika kyllä olisi mahtava maskotti työpaikan kahvipisteelle, mutta valitettavasti meikäläisen ompelutaitojen ulottumattomissa.

Päätin tehdä jotain sikaa simppelimpää: pöytätabletteja. Sekään ei mennyt tietenkään niin kuin Strömsössä. Ensimmäinen neljästä pussissa ommeltu tabletti oli muhkurainen kuin Itä-Suomen maisema. Tuijottelin sitä aikani ja päätin tietenkin ommella niitä lisää ja odotella inspiraatiota. JOTAIN niistä muhkuraisista lämisköistä varmasti saisi kasaan. Ja sai:
Jätepaperien keräyskassin!Oikeanpuoleinen astia on meidän entinen ja nykyinen jätepaperiastia, mutta sen huono puoli on ollut se, että siitä pitää painomusteesta tummuvin pikku kätösin kaivaa paperit pois ja tunkea ne toiseen kassiin keräyspisteeseen vietäväksi. Tämä kahvipussikassi mahtuu juuri ja juuri tuon korin sisään ja lehdet voi ladata suoraan siihen ja tadaa, sitten vain nostetaan (pitäen toisella kädellä kiinni korista ja vienosti kiroillen) kahvipussikassi pois ja painellaan kohti kierrätyspistettä!

ÄLKÄÄ kysykö mitään ohjetta...reilut kaksi tuntia kamppailin tuon kanssa eilen ja pohjan kiinnittäminen oli suoraan sanoen persiistä. Hihnat ovat entisestä vyölaukusta, jota käytin joskus muinoin etelänmatkoilla, mutta päätin vihdoin lopettaa Välimeren maiden kansalaisten esteettisen piinaamisen vierailuillani.

Tälläista tällä kertaa. And hey hey hey, let's be careful out there (kesälaitumille kirmaava nuoriso huomenna)!

2 kommenttia:

  1. Ja vanhan jäärän ikätoverit tunnistaa siitä, että he ovat aikoinaan livenä katsoneet telkkarista sitä ohjelmaa, josta tuo lopun toivotuksesi on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hill Street Blueshan tuli juuri (siis toissa vuonna tai jotain...) uusintana, hyvin oli kestänyt aikaa toisin kuin vaikkapa toinen nuoruuteni suosikki Ihmemies MacGyver ;-)

      Poista